Tyrkisk minister fordømmer Uefas straf: Det er ren politik

Sportsministeren i Tyrkiet er utilfreds med Uefas beslutning om at tildele Merih Demiral karantæne.
Tyrkisk sportsminister, Osman Askin Bak. Fotoğraf: Hilmi Tunahan Karakaya – AA

I Tyrkiet er det ikke faldet i god jord, at EM-landsholdsspiller Merih Demiral fredag er blevet idømt to spilledages karantæne af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

På den sociale platform X er landets sportsminister, Osman Askin Bak, således ude med hård kritik af forbundet.

– Vi fordømmer Uefas uretfærdige og partiske beslutning, som ikke har noget retsgrundlag, og som vi anser for udelukkende at være politisk, skriver Osman Askin Bak på X.

Han skriver desuden, at man vil afsøge juridiske muligheder i sagen.

Merih Demiral har fået to kampes karantæne for en målfejring i EM-ottendedelsfinalen mod Østrig.

Demiral har fået karantænen, fordi han ifølge Uefa har “overtrådt de grundlæggende regler for anstændig opførsel, brugt en sportsbegivenhed til en manifestation af ikke-sportslig karakter og for at bringe fodbolden i miskredit”.

Demiral scorede begge tyrkiske mål i 2-1-sejren over Østrig. Ved den anden scoring lavede midtstopperen en fejring, hvor han løftede armene op og strakte pege- og lillefinger i vejret på begge hænder.

De to hænder i luften symboliserer ulveører.

Det er efter sigende en hilsen, som bruges af den ultranationalistiske gruppering “Grey Wolves” på den yderste højrefløj i Tyrkiet.

– Jeg havde en specifik fejring i tankerne, og det var den, jeg lavede. Det handler om min tyrkiske identitet, for jeg er meget stolt af at være tyrker, forklarede Demiral efter kampen.

Ifølge flere medier har Det Tyrkiske Fodboldforbund allerede appelleret dommen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), men det er ikke bekræftet i skrivende stund.

Tyrkiet møder Holland i kvartfinalen lørdag.

LÆS:  Fenerbahce vandt den tyrkiske pokalturnering

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *