Løkke kalder koranafbrænding foran ambassade for skændig handling

Udenrigsministeren har ikke indkaldt irakiske diplomater til samtale efter koranafbrænding og uro i Bagdad.
Foto: AA

Det er udtryk for “en skændig handling” at krænke andres religion.

Det siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) lørdag, efter at en koran fredag blev brændt af ved den irakiske ambassade i København.

Han fordømmer handlingen.

– Jeg fordømmer den slags dumheder, som en lille håndfuld enkeltpersoner lavede i går foran den irakiske ambassade, siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar.

– Det er en skændig handling at krænke andres religion. Det gælder både afbrænding af koraner og andre religiøse symboler. Det har intet andet formål end at provokere og skabe splittelse.

Afbrændingen, som udenrigsministeren henviser til, skete fredag eftermiddag foran den irakiske ambassade.

Københavns Politi har oplyst, at “en bog” blev brændt af ved den irakiske ambassade. Politiet vil dog ikke præcisere, at det lige netop var et eksemplar af Koranen, der var tale om.

Lørdag eftermiddag oplyser Udenrigsministeriet dog, at der var tale om en koranafbrænding.

Det var gruppen Danske Patrioter, som stod bag fredagens afbrænding. Det oplyser politiet til DR.

Episoden har ført til, at det irakiske udenrigsministerium natten til lørdag dansk tid har udsendt to pressemeddelelser, hvor det fordømmer koranafbrændinger i både Danmark og Sverige.

Efterfølgende forsøgte hundredvis af demonstranter i de tidlige morgentimer at trænge ind i ambassadeområdet i Iraks hovedstad, Bagdad.

Demonstranternes mål skal ifølge nyhedsbureauet AP have været Danmarks ambassade. Men det fremgår ikke af historien, om demonstranterne erklærede den danske ambassade for et mål.

I Danmark er det ikke ulovligt at brænde bøger af.

Det lægger Lars Løkke Rasmussen også vægt på.

LÆS:  Dansk-kurdisk forfatter imponerer igen med digtsamling

– Det er ikke ulovligt at afholde den slags demonstrationer i Danmark.

– Vi har ytringsfrihed i Danmark, og afbrænding af religiøse bøger er ikke en strafbar handling, siger udenrigsministeren.

Lars Løkke Rasmussen siger videre, at han på nuværende tidspunkt ikke har indkaldt irakiske diplomater til samtale om situationen.

Men han er glad for, at de irakiske myndigheder “har håndteret nattens demonstration i Bagdad professionelt og i tråd med vores forventninger om, at de beskytter vores ambassade”.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *