Fenerbahce stiller U19-hold og udvandrer fra cupfinale

Den tyrkiske Super Cup-finale udviklede sig til en farce, da Fenerbahce brugte kampen til en demonstration.
Foto: AA

Den kaotiske tyrkiske fodboldsæson har nu fået tilføjet endnu et grotesk kapitel.

Søndag aften valgte storklubben Fenerbahce at udvandre efter få minutter af Super Cup-finalen mod ærkefjenden Galatasaray. Det skete i protest mod det, klubben opfatter som urimelig behandling.

Fenerbahce stillede op til finalen med et U19-hold. Spillerne forlod banen, da Mauro Icardi kort efter kickoff havde bragt Galatasaray foran 1-0.

Protesten er en udløber af flere episoder på det seneste, hvor Fenerbahce føler sig dårligt behandlet af den tyrkiske fodboldtop.

Klubben havde uden held anmodet om at få flyttet Super Cup-finalen for at spare kræfter til Europa League-kvartfinalen mod Olympiakos på torsdag. En anmodning om at hyre en udenlandsk dommer blev også afslået.

Tidligere på ugen blev to Fenerbahce-spillere tildelt en spilledags karantæne for voldelig opførsel under urolighederne efter en kamp mod Trabzonspor i marts.

Her blev banen invaderet af Trabzonspor-fans, der gik til angreb på Fenerbahces spillere. Balladen fik Fenerbahces ledelse til at true med at trække holdet ud af den tyrkiske liga.

Søndagens Super Cup-finale har også været genstand for en masse palaver.

Den skulle oprindelig have været spillet 29. december i Saudi-Arabien. Men kampen blev aflyst med kort varsel, da de saudiarabiske arrangører nægtede at lade klubberne bruge kampen til at markere Tyrkiets 100 års jubilæum som republik.

I stedet flyttede fodboldforbundet kampen til Sanliurfa i det sydøstlige Tyrkiet mere end 1000 kilometer fra Istanbul.

Danske Victor Nelsson var med for Galatasaray i den meget korte forestilling. Han kan nu kalde sig tyrkisk Super Cup-vinder.

LÆS:  Tyrkisk astronaut Gezeravci tilbage på Jorden efter mission på ISS

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *