Danmark bidrager til genopbygning af Ukraines energiforsyning

Danmark bidrager til genopbygning af Ukraines energisektor efter nye massive russiske angreb

Af Danturk.com

Et dansk bidrag på 40 millioner kroner til det ukrainske energisystem er på vej efter nye, voldsomme russiske angreb på infrastrukturen, der har efterladt én million mennesker uden strøm.

Med den nye støtte leverer Danmark endnu et substantielt bidrag for at sikre, at Ukraines energiforsyning opretholdes.

Det skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

I marts måned blev Ukraine udsat for de mest omfattende missilangreb mod deres energiinfrastruktur, siden krigen begyndte i februar 2022. De intensiverede angreb ses som et bevidst forsøg på at nedbryde den ukrainske elforsyning, som er helt afgørende for at få vand, varme, et sundhedsvæsen og en hær, der kan fungere.

– Fra dansk side yder vi nu 40 mio. kr., der skal bidrage til den nødvendige genopretning, så Ukraine kan opretholde sin energiforsyning, siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen.

Med den nye donation på 40 millioner kroner er Danmark med til at sikre elforsyningen – og dermed befolkningens adgang til vand og varme – i den kommende vinter. Pengene kommer fra de civile midler i regeringens Ukrainefond.

– Energi- og forsyningssikkerhed bliver brugt som våben i krigen mod Ukraine for at nedslide den ukrainske befolkning. Vi vil fra Danmarks side gøre, hvad vi kan for at gøre deres energiforsyning så robust og bæredygtig som muligt, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard, der er i Ukraine for at styrke det dansk-ukrainske samarbejde.

Danmark har tidligere ydet støtte til genopbygning af ødelagte energifaciliteter gennem Ukraine Energy Support Fund – en fond, der blev etableret i den multilaterale organisation Energy Community kort efter invasionen. Fonden koordinerer indkøb og levering af udstyr til ukrainske virksomheder og forsyningsselskaber.

LÆS:  FCK henter point mod Citys ti mand efter VAR-drama

Danmark har også tidligere bidraget med et såkaldt nødkatalog, der skal hjælpe Ukraine med forberedelse af energiforsyningen de kommende vintre. Kataloget er udarbejdet af Energistyrelsen i tæt samarbejde med de ukrainske partnere og skal bidrage til valg af energiteknologier og tiltrækning af investeringer, ligesom det kan udgøre grundlag for donorassistance de kommende vintre.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *