Mindst seks er dræbt og 81 såret efter en bombeeksplosion i Istanbul

En kraftig eksplosion har søndag rystet den travle gågade Istiklal nær Taksimpladsen i hjertet af storbyen Istanbul i Tyrkiet.  Mindst seks personer dræbt og 81 sårede.

Mindst seks er dræbt og 81 er såret søndag efter en kraftig eksplosion på den travle gågade Istiklal nær Taksimpladsen i hjertet af storbyen Istanbul i Tyrkiet.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan kalder eksplosionen på den travle gågade Istiklal nær Taksimpladsen for et ”modbydeligt angreb” og siger at gerningspersonerne ville blive straffet. Han antyder, at der kan være tale om terror.

Præsidenten siger også, at ifølge de foreløbige oplysninger spillede en kvinde en rolle i eksplosionen, og myndighederne i Istanbul er ved at gennemgå optagelser fra overvågningskameraer.

Præsident Erdogan lovede på et pressemøde, at det vil slå fejl for dem, som forsøger at udøve terrorisme mod Tyrkiet.

Ifølge den tyrkiske vicepræsident Fuat Oktay er mindst seks personer dræbt og 81 sårede.

Foto: AA

Tyrkiets vicepræsident Fuat Oktay siger søndag aften, at der er tale om en selvmordsbombe.

Han bemærkede, at arbejdet i eksplosionsområdet fortsætter med al dets intensitet.

Han oplyste, at alle kameraoptagelser blev undersøgt, og alle øjenvidner, inklusive de ansatte i alle butikkerne lige ved siden af ​​eksplosionsområdet, blev interviewet om hændelsen, og de nødvendige evalueringer blev foretaget.

Oktay sagde også at politistyrkerne, anklagemyndigheden og rets enhederne udfører deres arbejde, gerningsstedsundersøgelsen fortsætter med fuld fart, der er 8 anklagere på vagt på gerningsstedet, og 6 anklagere i Retsmedicin fortsætter deres arbejde.

Eksplosionen skete klokken 16.20 lokal tid, hvilket er klokken 14.20 dansk tid.

Der meldes om kaos på stedet. På sociale medier er der bragt optagelser af mennesker, der ligger på jorden. Mange mennesker løb væk fra området, da der var frygt for yderligere eksplosioner, rapporterer tyrkiske medier.

LÆS:  Verdens befolkningstilvækst er aftagende

Et stort antal politifolk er sendt til det tæt befærdede område, som evakueres delvist. Butikker lukkes, og skodder rulles ned.

Taksimpladsen har været skueplads for en række vigtige hændelser i løbet af den tyrkiske republiks snart 100 år lange historie.

Istiklal Avenue har tidligere været ramt af terrorangreb. Gågaden blev ramt af  ramt af en selvmordsbombe i marts 2016, der dræbte fem personer og sårede 39.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser søndag aften til Ritzau, at ministeriet følger sagen tæt.

– Der er foreløbig ingen meldinger om danskere blandt de dræbte og sårede, skriver ministeriet i en skriftlig kommentar.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i området til at følge de lokale myndigheders anvisninger og kontakte deres pårørende, så de pårørende ved, at man er i god behold.

danturk.com /ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *