Dødstallet efter jordskælvene i Tyrkiet og Syrien oversteg 50.000

Antallet af mennesker, der døde i jordskælvene centreret i Kahramanmaras i Tyrkiet den 6. februar nåede 44.218, og indtil videre er 5.914 bekræftede dødsfald i Syrien.

Dødstallet efter jordskælvene i Kahramanmaras-baserede i Tyrkiet den 6. februar steg til 44.218.

Det bekræftede det tyrkiske katastrofeberedskab, AFAD.

Med de nu 5.914 bekræftede dødsfald i Syien, har antallet af dødsofre samlet set i både Tyrkiet og Syrien oversteget 50.000.

Ifølge AFAD, opstod 9 tusind 136 efterskælv efter jordskælvene centreret i Kahramanmaras og evakuerede fra regionen nåede op på 528.146.

Det første jordskælv, som ramte 6. februar, havde epicenter nord for den tyrkiske by Gaziantep og havde en styrke på 7,8.

Der er 11.424 eftersøgnings- og redningspersonale fra AFAD, politi, gendarme, militær, brandvæsen og andre NGO’er og internationale hold arbejder i øjeblikket i regionen.

Det danskledede svenske og finske redningshold oplyser, at man forlænger eftersøgnings- og redningsindsatsen i området frem til 10. marts.

Der er i alt 239.977 personer fra AFAD, politi, soldater, sundhedspersonaler, ambulance, lokale sikkerheds- og supporthold, frivillige og feltpersonale fortsætter at arbejde i jordskælvsområder, skriver det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu Ajansi.

I katastrofeområdet fortsætter i alt 13 tusind 224 køretøjer, hovedsageligt gravemaskiner, traktorer, kraner, dozere, lastbiler, traktorer, trailere, gradere, vakuumvekslere og lignende entreprenørmaskiner.

116 helikoptere og 78 fly fra luftvåbenet, landstyrkerne, flåden, kystvagtkommandoen, gendarmeriets generalkommando, generaldirektoratet for sikkerhed, sundhedsministeriet og generaldirektoratet for skovbrug har hidtil ydet bistand 13.177 gange.

I alt 38 skibe blev indsat af forsvarsministeriet og kystvagtkommandoen med det formål at transportere personale, materialer og evakuering til regionen, oplyser Anadolu Ajansi.

335.382 telte blev sat op

Foto: AA

Der blev sat 335.382 telte op, der er sendt af ministerier, relevante institutioner og organisationer, forskellige lande og internationale organisationer til de regioner, der er hårdt ramt af jordskælvet. Containerbygninger fortsætter i 10 provinser og 130 punkter.

LÆS:  Tyrkiet stopper redningsindsats i alle provinser undtagen to

Antallet af mennesker, der leverede huslytjenester i telte, containere, GSB-sovesale, hoteller, offentlige gæstehuse, skole og andre faciliteter i katastrofeområdet og uden for katastrofeområdet, har nået 1.914.292.

Inden for rammerne af katastrofepsykosociale støtteaktiviteter blev 4 mobile sociale servicecentre indsat i Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye og Malatya, skriver Anadolu Ajansi.

Psykosocial støtte blev ydet til i alt 911.942 mennesker, herunder 614.993 i katastrofeområdet og 296.949 uden for jordskælvsområdet.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Cengiz Kahraman startede sit journalistiske virke i 1992 i det tyrkiske dagblad Milliyet og har været korrespondent for en række tyrkiske dagblade i Istanbul og i Frankfurt indtil slutningen i halvfemserne. Han har arbejdet i DR International som nyhedsoplæser på tyrkisk og arbejdede som freelance reporter i kort tid hos BBC World Turkish Service i København. Cengiz Kahraman der begyndte at arbejde i Politiken i 2002 og har været redaktør for den ugentlige nyhedsavis Haber, der blev udgivet på tyrkisk og dansk i Politiken. Siden slutningen af 2004 har stået for udgivelsen af Haber, som udkom hver måned og gratis distribueret landsdækkende, derefter som en netavis.. I 2008 ståede bag Cengiz Kahraman udgivelsen af den danskarabiske avis Alkhabar med støtte fra Integrationsministeriet og Dagbladsnævnet og Gazette (dansksproget månedsblad og internetavisen, gazette.dk). Cengiz Kahraman har læst Film og Medievidenskab ved Københavns Universitet i BH. Han har også distribueret tyrkisk film i mange år i Danmark og i 2007 og i 2012 arrangeret "Cinematurca – Tyrkiske Filmdage". I dag er han redaktør og indehaver af HCK Media, der udgiver internet aviser "Danturk.com og Haber.dk".

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *