Frivillige kvinder i Ballerup samler 30.000 kroner ind til jordskælvsofrene

I dag blev der solgt tyrkisk mad i Ballerup for jordskælvsofre i Tyrkiet og Syrien. De tyrkiske retter blev lavet af tyrkiske frivillige kvinder fra København og omegn. Der blev indsamlet ca. 30.000 kroner fra salget af mad. Pengene skal sendes til Tyrkiet for børn af jordskælvsofre på tirsdag.

Af Meral BALLEGAARD /Danturk.com
meral@danturk.com

Danmarks bidrag fortsætter til helingen af sårene fra Jordskælvet 6. februar ramte 11 tyrkiske provinser og dele af nabolandet Syrien, hvor over 50.000 mistede livet.

En gruppe frivillige tyrkiske kvinder fra København og omegn tilbød lørdag de lækre hjemmelavet tyrkiske mad, bagværk og kager til salg i Ballerups centrum for at indsamle penge til jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syrien.

Der blev indsamlet ca. 30.000 kroner fra salget af mad. Pengene skal sendes på tirsdag til Tyrkiet for børn af jordskælvsofre.

Indsamling er taget af initiativtageren Seval Kadriye Ersahin fra Gaziantep, der bor i København med sine to døtre. Hun mistede snesevis af slægtninge i jordskælvene.

Seval Kadriye Ersahin mistede 10 af sine familiemedlemmer, hvoraf to var gravide, og omkring 150 slægtninge, der boede i İslahiye og dens landsbyer samt i Antakya og Kahramanmaras i jordskælvet i Tyrkiet.

Seval Kadriye Ersahin sagde, at hun startede denne indsamling lidt sent, og dette skyldtes, at hun stadig ikke kunne komme over smerten ved at miste mange familiefamilier.

Initiativtageren Seval Kadriye Ersahin fra Gaziantep i Tyrkiet bor i København. -Foto: Danturk.com

– Det er en forfærdelig situation. Mine fætre og kusiners børn og børnebørn mistede livet. Deres ældre og syge forældre overlevede. Det er en ubeskrivelig smerte. Må Gud have barmhjertighed med alle, der mistede livet i jordskælvene og give tålmodighed til deres familier, siger Ersahin til Danturk.com

LÆS:  Følg disse 10 sparetips og kør længere på literen

Ersahin udtrykte, at hun var rørt over, at indtægterne fra salget af mad var højere end forventet.

– Jeg var meget glad for at folk var solidariske og empatisk i sådanne situationer. Vi vil yde denne hjælp til børn af jordskælvsofre så hurtigt som muligt, tilføjede hun.

Dødstallet efter jordskælvene i Kahramanmaras-baserede i Tyrkiet den 6. Februar har oversteget til 50.000.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *