Boligpriser i EU falder kraftigst i Danmark og Tyskland

Boligpriserne faldt i EU landene med 1.5 procent i sidste kvartal af 2022. Det største prisfald i EU landene i sidste kvartel af 2022 var i Danmark med 6,5 procent og Tyskland med 5 procent.

Foto: Danturk.com

Af Cevdet KOCAMAN

Boligpriser i EU landene faldt i sidste kvartal af 2022 i forhold til kvartalet før. Det største prisfald i EU i Danmark med 6,5 procent og Tyskland med 5 procent. Det viser nye opgørelser fra Eurostat.

Allerede fra andet til tredje kvartal 2022 faldt boligpriserne med 3,8 pct i Danmark. I samme periode faldt boligpriserne også i fem andre EU-lande – Sverige, Finland, Rumænien, Italien og Tyskland.

Ifølge Nationalbanken vil boligpriserne falde markant i 2023 og 2024 i Danmark, inden de i 2025 igen vil stige. Det skrev Politiken 15. Marts 2023.

Den nye opgørelse fra Eurostat viser, at i EU landene faldt boligpriserne med 1,5 procent i sidste kvartal af 2022 sammenlignet med kvartalet før.

For første gang siden 2015 faldt boligpriserne i EU-landene således kvartalsvis. Men boligpriserne i EU voksede med 3,6 procent sammenlignet med samme periode i 2021.

I samme periode faldt boligpriserne i eurozonen med 1,7 procent i forhold til kvartalet før, mens de voksede med 2,9 procent på årsbasis.

Blandt EU-landene var det største fald i boligpriserne i sidste kvartal 2022 i forhold til det foregående kvartal Danmark med 6,5 procent og derefter Tyskland med 5 procent.

Huspriser faldt 4 procent i den græske del af Cypern, Sverige med 3,6 procent, Finland med 3,4 procent, Holland med 2,6 procent, Tjekkiet med 2,2 procent, Ungarn med 2 procent og Luxembourg med 1,4 procent, Spanien og Slovakiet med 0,8 procent, Østrig med 0,6 procent, Frankrig med 0,5 procent, Belgien med 0,4 procent og Letland med 0,2 procent faldt.

LÆS:  Sverige vil berolige Præsident Erdogan forud for regeringsskifte

Huspriserne i Italien forblev stabile.

Den største stigning var i Kroatien med 4,7 procent og i Rumænien med 2,5 procent.

cevdet@danturk.com

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *