Danmark vil modernisere forsvaret

Regeringen vil øge militærudgifterne for at modernisere forsvaret. Pengene skal som udgangspunkt ikke bruges på nye våben, men simpelthen på at reparere, modernisere og vedligeholde alt fra kasernebygninger og kloakker til materiel og it-udstyr, således at Forsvaret kan køre videre på dets nuværende niveau.

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen. -Foto: Les Kaner, regeringen.dk

Danturk.com

Regeringen ønsker at afsætte omkring 38 milliarder kroner til at modernisere Forsvaret over de næste ti år. Det sker efter årtier, hvor blandt andet Forsvarets materiel ikke er blevet opdateret.

Det siger fungerende forsvarsminister i SVM-regeringen Troels Lund Poulsen (V) torsdag på et pressemøde i Forsvarsministeriet i København.

Ruslands invasion af Ukraine sidste år fik et bredt flertal i Folketinget til at beslutte at øge udgifterne til Forsvaret markant, men der venter et efterslæb

Regeringen vil inden for 10 år bruge 38 milliarder kroner til, at modernisere militære faciliteter, køretøjer, renovere gamle og nedslidte kasernebygninger, kloakker til materiel, og it-udstyr, hvoraf 11 milliarder kroner skulle bruges til nye investeringer.

Samtidig skal der også gøres en ekstra indsats for at fastholde og tiltrække soldater.

Det skriver Ritzau.

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen udtalte, at tidligere regeringer og højtstående forsvarsembedsmænd ikke prioriterede militære installationer, og beskrev situationen som “meget alvorlig” og holdt alle ansvarlige for denne situation.

– Den sikkerhedspolitiske situation har udmattet de væbnede styrker i mange år. Nu skal vi genoprette grundlaget for de væbnede styrker, før det kan fornyes, sagde Lund Poulsen.

Kilder: De danske medier og Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  S-borgmestre modsiger partilinje om statsborgerskab

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *