Galatasarays modstander FCK er effektiv mod tyrkiske hold

FC København, en af Galatasarays rivaler i UEFA Champions League gruppe A, har indtil videre mødt 4 gange mod tyrkiske hold, og har en rekord på 5 sejre, 1 uafgjort, 2 nederlag i 8 kampe mod de tyrkiske hold Galatasaray, Basaksehir, Sivasspor og Trabzonspor. I alle 3 kvalifikationsrunder eliminerede FC København sine modstandere.

Af Danturk.com

FC København, en af Galatasarays rivaler i UEFA Champions League gruppe A, skiller sig ud fra konkurrenterne med sine vellykkede resultater mod tyrkiske rivaler.

Byens hold har 4 gange været oppe mod tyrkiske modstandere i Europa Cups, 3 af dem i kvalifikationsrunderne og 1 i gruppespillet.

I 8 kampe mod Galatasaray, Basaksehir, Sivasspor og Trabzonspor vandt den danske repræsentant 5, spillede 1 uafgjort og tabte 2 kampe og eliminerede deres modstandere i 3 kvalifikationsrunder.

FCKs første modstander var Galatasaray

FC København har mødt for første gang Galatasaray i en træningsturnering i juli 2003.

FC København deltog i 2003 i en international firkantturnering arrangeret af AB, og mødte her Galatasaray. Kampen endte 1-1, blandt andet takket være et saksespark af Zuma. Desværre træk tyrkerne det det længste strå i den efterfølgende straffesparkskonkurrence og vandt opgøret med 5-3.

Galatasaray var også det første tyrkiske hold, som det danske hold mødte i Europa Cup`ens historie.

I sæsonen 2013-2014 af Champions League tabte FC København, som også var blandt Galatasarays rivaler, den første kamp, der blev spillet i Istanbul 3-1 og vandt 1-0 på hjemmebanen.

FC København sluttede sidst i gruppen, hvor Galatasaray blev nummer to og gik videre til 16. runde.

Eliminerede 3 tyrkiske hold i kvalifikationsrunderne

FC København spillede mod Basakşehir i UEFA Europa League, Sivasspor i UEFA Europa Conference League og Trabzonspor i UEFA Champions League. Byens hold formåede at eliminere alle 3 tyrkiske hold.

LÆS:  Norden har givet beskyttelse til 165.000 flygtninge fra Ukraine

Det danske hold mødte Basaksehir i runde 16 af sæsonen 2019-2020 i UEFA Europa League.

FC København tabte 1-0 til Basaksehir i den første kamp i Istanbul, afsluttede returkampen med en 3-0 sejr og skrev sit navn i kvartfinalen.

Derefter matchede FC København i Play-Off runden i UEFA Europa Conference League for sæsonen 2021-2022 Sivasspor og besejrede sin modstander i begge kampe.

Det danske hold vandt den første kamp i Sivas 2-1 og omkampen 5-0 hjemme, og gik videre til grupperne.

FC København mødte senest Trabzonspor i Play-Off runden i UEFA Champions League for sæsonen 2022-2023, og FCK vandt den første kamp 2-1 på hjemmebane, puttede billetten til grupperne i lommen ved uafgjort 0-0 i Trabzon.

FC København, der viftede nettene 14 gange i 8 kampe mod tyrkiske modstandere, kunne ikke forhindre 6 mål i sit mål.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *