Tyrkiets fodboldlandshold med Downs syndrom blev europamester

Det tyrkiske fodboldlandshold med Downs Syndrom blev europamester efter 2-1 finalesejr over Portugal i Italien ved europamesterskabet.

Foto: AA

Af Danturk.com

Det tyrkiske fodboldlandshold med Downs Syndrom vandt -21 mod Portugal i finalen i Italien og blev europamester ved i EM.

Landsholdet mødte Portugal i i finalen på Palestra Comunale di Salboro i Padova.

Første halvleg af den meget spændende og tæt finaleopgør endte uafgjort 0-0. Tyrkiet scorede 2 mål i anden halvdel af kampen og formåede at vinde kampen 2-1.

Landsholdet, der oplevede stor entusiasme ved kampens slutfløjt, råbte “Tyrkiet” sammen.

– Vi beder alle om at støtte og følge denne historie, sagde landsholdstræneren İbrahim Acar.

– Landsholdet vil blive en rollemodel til andre børn med Downs syndrom med hensyn til at holde fast i livet, blive accepteret i samfundet og være i stand til at se på dem med respekt og tillid i samfundet, udtalte Det tyrkiske fodboldforbund, TFF`s præsident Mehmet Büyükeksi.

Viceminister for ungdom og sport Hamza Yerlikaya, der ringede til Birol Aydin, præsidenten for det tyrkiske Special Athletes Sports Federation, der så kampen på stedet, lykønskede alle spillerne i videoopkaldet.

Milans generalkonsul Mehmet Özöktem, der så kampen fra tribunerne, lykønskede spillerne i slutningen af kampen og sluttede sig til entusiasmen

Det tyrkiske fodboldforbund, TFF`s, præsident Mehmet Büyükekşi og TFF’s vicepræsident Yusuf Günay ringede også til Aydın og lykønskede spillerne.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Rusland: Ni finske diplomater vil blive udvist

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *