Danmark giver humanitært bidrag til Gaza og Vestbredden

Danmark giver et ekstraordinært humanitært bidrag til Gaza og Vestbredden på foreløbig 50 millioner kroner.

Foto: AA

Af danturk.com

Regeringen giver et ekstraordinært humanitært bidrag til Gaza og Vestbredden på foreløbig 50 millioner kroner. Den danske støtte skal hjælpe civilbefolkningen, som er hårdt ramt under den drastisk forværrede humanitære situation.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

– Den humanitære situation i særligt Gaza er meget akut.  Derfor giver vi nu 50 millioner kroner i akut humanitær nødhjælp, som skal hjælpe den nødlidende civilbefolkning i en tragisk situation, siger Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen

Ifølge FN har 1,3 millioner civile ud af 2,2 millioner indbyggere brug for humanitær støtte på nuværende tidspunkt i Gaza og på Vestbredden. Det vurderes, at op i mod 1 million civile er flygtet til andre områder i Gaza i løbet af den sidste uge, og at omkring 2.780 har mistet livet i Gaza, herunder 724 børn.

Det forventes, at den humanitære situation vil blive yderligere forværret i den kommende tid. Særligt manglen på mad, vand, elektricitet, brændstof og medicinske forsyninger forventes at stige.

Det er vigtigt også at få genoprettet den humanitære adgang. Regeringen støtter i den forbindelse op om de diplomatiske bestræbelser, der lige nu pågår for at sikre adgangen til humanitær hjælp.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *