Den berømte tyrkiske pianist/komponist Fazıl Says koncerter i Schweiz aflyst

Den verdensberømte tyrkiske pianist/komponist Fazıl Says koncerter i Schweiz blev aflyst på grund af hans indlæg om den israelsk-palæstinensiske krig på sociale medie.
Pianist/komponist Fazil Says koncerter i Schweiz blev aflyst på grund af sine udtalelser på sociale medie om krigen i Gaza. -Foto: AA

Af Danturk.com

Den verdensberømte tyrkiske pianist/komponist Fazil Say har meddelt, at han er blevet fjernet fra sit koncertprogram i Schweiz på grund af sine udtalelser på sociale medie om krigen i Gaza.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu.

I en udmelding på X, den tidligere Twitter, om aflysningen af sine koncerter sagde Say, at han blev fjernet fra programmet i hans 4 koncerter, der var planlagt til koncertorganisationsenheden i Migros-selskabet i Schweiz.

– De ansvarlige personer fra Migros nævnte om aflysningen mine udmeldinger på sociale medier om israelsk-palæstinensiske spændinger som årsagen, sagde han.

Say skrev på X, at han ikke vil være i stand til at optræde med Birmingham Orchestra ved koncerterne i Zürich den 23. oktober, Bern den 24. oktober, Genève den 25. oktober og Luzern den 26. oktober på grund af aflysningen.

Den tyrkiske pianist skrev følgende note på sit sociale medie, X:

“I processen med krisen i Mellemøsten; Jeg postede i alt 3 tweets og en video af mig, der holder en tale. Jeg går ind for fred. Alle mine udtalelser var for fred. Og jeg har altid været tilhænger af det gode, forsoning og samskabelse af en smuk fremtid. Jeg har været i Israel i 24 år. Som alle os andre var jeg bedrøvet over terrorhandlingerne. Jeg har taget en tilgang til dette besværlige spørgsmål, der forsøger at forstå begge sider. Jeg skrev også, at jeg fandt Netanyahus krigspolitik, som ikke har nogen fremtid, meget forkert. Og endelig; Jeg fandt, at Erdogans tilgang til dette spørgsmål var “forsigtig og fredelig” over for begge sider, og jeg støttede den. Selv om jeg finder det mærkeligt, at alt dette forstyrres og endda bliver til en koncertaflysning, er der intet at gøre fra mit synspunkt. Vi er i et miljø, hvor vi ikke bliver lyttet til, hvor vores stemme ikke ønskes hørt. Jeg vidste, at man ville stole på ytringsfriheden i Europa, og at der ikke ville være mørke og uforståelse. Min tillid er blevet rystet betydeligt i lyset af denne foruroligende hændelse. Det vil jeg gerne påpege. Hver enkelt person skal have en mening. Og endnu vigtigere; Disse synspunkter bør ikke afspejles i vores professionelle liv. Jeg går ind for fred og menneskelighed. Jeg er en person, der laver min musik for at give håb til folk. Med venlig hilsen.”

Mesterpianisten støttede præsident Recep Tayyip Erdogan for hans udtalelse efter angrebet på et hospital i Gaza, der dræbte hundredvis af mennesker.

LÆS:  Dødstal i Gazastriben er øget til 2670 - 9600 er såret

– Jeg er helt enig med præsident Erdogan. Tak for denne diskrete forklaring. Alle mennesker må gøre noget for at stoppe denne krig, skrev pianisten på X.

Den tyrkiske præsident Erdogan skrev efter hospital angrebet på X således:
”At ramme et hospital med kvinder, børn og uskyldige civile i det er det seneste eksempel på Israels angreb blottet for de mest grundlæggende menneskelige værdier. Jeg opfordrer hele menneskeheden til at handle for at stoppe denne grusomhed i Gaza, som ikke har noget sidestykke i historien.”

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *