Tyrkisk-Belgisk komedie om turisme i Tyrkiet: ’All-In’ i Cinemateket

CPH:DOX-nominerede belgisk-tyrkisk film instruktør Volkan Üce’s dokumentarfilm ’All-In’ får Danmarks premiere i Cinemateket i København d. 18 juni kl. 19.00, hvor instruktør Volkan Üce bliver interviewet over Skype af seriekurator Adam Paaske. Interviewet vil blandt andet handle om filmens tilblivelsesproces, all-inclusive turisme i Tyrkiet og humorens politiske potentiale.

Danturk.com

KØBENHAVN – 18. juni kl. 19.00 vises filmen ‘All-In’ i Cinemateket. ‘All-In’ er skabt af den belgisk-tyrkiske instruktør (og ph.d. i politisk videnskab) Volkan Üce. Filmen følger to unge, generte mænd, som begynder at arbejde på et all-inclusive hotel i Tyrkiet.

Efterhånden lærer de den nye, absurde verden at kende; en verden af farverige badedragter, halvspiste buffeter og dekadente baderinge. Komedien ‘All-In’ er på én gang kritisk og menneskekærlig i sin skildring af turismen. 

Efter visningen af ‘All-In’ vil Volkan Üce blive interviewet over Skype af undertegnede. Interviewet vil blandt andet handle om filmens tilblivelsesproces, all-inclusive turisme i Tyrkiet og humorens politiske potentiale. Interviewet er på engelsk og kommer til at vare omkring 30 minutter.

CPH:DOX-nominerede den belgisk/tyrkiske filminstruktør Volkan Üce`s anden dokumentarfilm  ’ALL-IN’ fik den bedste dokumentarfilm pris i Antalya Golden Orange Film Festival. Filmen har også fået mange forskellige priser fra Boston, Paris og Nürnberg film festivaler. Og hans første film Displaced blev lavet i 2017.

TURISME I TYRKIET: ’ALL-IN’

OM FILMEN

Det er tidligt på sommeren. Ismail og Hakan er netop begyndt at arbejde på Nashira Resort, en mastodont af et all-inclusive hotel på den tyrkiske Riviera. Ismail er 18 år og netop droppet ud af skolen for at tjene penge til sin familie, mens Hakan på 25 for nyligt er stoppet med at studere filosofi. Snart finder han bøgerne skiftet ud med baderinge.

LÆS:  FCK vinder første slag 2-1 over Trabzonspor i Parken

Mens Ismail bliver sat til at arbejde som opvasker, trækker Hakan i livredder-uniformen. I begyndelsen er de to unge mænd generte og undgår ærbødigst al unødvendig kontakt med turisterne. De betragter de farverige badedragter, de halvspiste retter på tallerkenerne og de mange små teatralske opførelser mellem mennesker, som hotellet rammesætter.

I takt med at venskabet mellem Ismail og Hakan vokser sig stærkere, bliver det klart for dem, hvor forskellige de er; for imens Ismails appetit for den (h)vide verden kun ser ud til at vokse, bliver Hakan mere og mere fremmedgjort over for den dekadente forbrugerkultur. Hakans desillusion bliver værre for hver gang, han forgæves forsøger at igangsætte en diskussion om Fjodor Dostojevskijs og Aleksandr Pusjkins værker med de russiske turister, hvilket udmønter sig i morsomme, uforglemmelige scener.

Ved at følge Ismail og Hakan over to somre undersøger ‘All-In’ masseturismens absurde verden i et subtilt, postkolonialt sommerlys. Dagbladet Informations anmelder Lone Nikolajsen skrev begejstret: “‘All-In’ er en usædvanligt velfortalt historie fra den allermest banale virkelighed og ligner noget, Ulrich Seidl og Jacques Tati kunne have fundet på sammen.”

Billetsalg: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/all-debat
https://www.facebook.com/events/2061856830664181

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *