Kvinde Kommissionen anbefaler at hovedtørklæder skal forbydes i grundskolen

Kommissionen for den glemte kvindekamp anbefaler at forbyde tørklæder i grundskolen. Forbuddet mod tørklæder i grundskolen bør ifølge kommissionen både gælde for privatskoler, folkeskoler og friskoler. Det blev også anbefalet at fokusere på tilsynet med private og fri muslimske skoler.

Foto: Haber.dk

Danturk.com

Det diskuteres i disse dage, om at forbyde piger at bære hovedtørklæde i grundskolen, der anbefalede af kommissionen for den glemte kvindekamp.

Kommissionen for den glemte kvindekamp med fokus på minoritetskvinder anbefaler at forbyde piger at bære hovedtørklæde i grundskolen. Et forbud mod hovedtørklæder for piger bør gælde både privat- og folkeskoler, hvis det står til kommission. I rapporten blev det også anbefalet at fokusere på tilsynet med private og fri muslimske skoler.

Christina Krzyrosiak Hansen, socialdemokratisk borgmester i Holbæk kommune og formand for kommissionen, sagde til landets nationale tv-kanaler, at tørklædede piger er udelukket, deres mål er at forhindre udelukkelse af tørklædede piger, som ikke har de samme friheder som andre piger.

“Vores fokus er at sikre, at pigerne, der ikke har de samme frihedsrettigheder som alle os andre, får dem. Noget, der fylder meget, er spørgsmålet om tørklædet og piger, der får det på i en meget tidlig alder “, sagde hun.

“Hvis nogen er i tvivl om, hvorvidt dette er et problem eller ej, man skal tage ud på en skole i Danmark og tale med nogle piger om det”, tilføjede hun.

Kommissionen erklærede også, at den er åben for tanken om at forbyde alle religiøse symboler, hvis det ikke er muligt kun at forbyde tørklædet i folkeskolen.

Foto: Haber.dk

Kritik fra jurister og menneskerettighedsorganisationen og skolelederforening

Menneskerettighedsorganisationen og jurister i Danmark kritiserede på rapporten og sagde, at de var bekymrede for, at nogle familier ikke ville sende deres børn i skole.

LÆS:  En bryllupsfotograf, der foragter ægteskabet møder en håbløs romantiker

De mener, at det ikke er korrekt at reducere anbefaling til kun én religion og én tro. De påpegede, at et sådant forbud er i strid med menneskerettighedskonventionen og et sådant forbud kunne have alvorlige konsekvenser.

Claus Hjortdal, formand af skolelederforeningen, sagde til DR1, at skoleledere er meget imod enhver form for social kontrol uanset kultur, men at det ville være rigtig svært at håndhæve forbuddet.

Han ser et kæmpe problem for de forældre, der siger, at vi ønsker vores barn skal bære tørklæde.

”Hvordan forklarer vi, at piger ikke må bære det, fordi det er et religiøst symbol? Forældre vil se sig omkring i klasseværelset, og andre sidder med kasketter, pandebånd, strikhuer og alt muligt på hovedet. Hvorfor må mit barn ikke have noget på hovedet? vil de sige. Det må vi ikke sige, for så går vi ind i deres religionsfrihed. Vi har ikke noget at håndhæve det med, og konsekvensen i yderste tilfælde kan være, at de hjemmeunderviser deres barn. Så har vi ikke hjulpet pigen ret meget,” sagde han i en udsendelse på DR1.

Kommissionen, for den glemte kvindekamp, blev nedsat af regeringen tidligere på året for at undersøge, hvordan man undgår social kontrol af piger og kvinder i indvandrermiljøer.

Kommissionen omfatter 10 personer fra forskellige dele af samfundet såsom politikere, pædagoger, forfattere, underviser, osv.

Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek.  Foto: Claus Bech, uim.dk

Integrationsminister: Et modigt forslag

Udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Beck, ønskede ikke at udtale meget om rapporten, som kommissionen har udarbejdet. Han oplyste, at regeringen og folketinget er ikke nødsaget til at følge kommissionens anbefalinger.

Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet skal den komme med anbefalinger til, “hvordan vi i Danmark sikrer, at kvinder med minoritetsbaggrund kan nyde samme rettigheder og frihed som andre danske kvinder”.

LÆS:  Verdens befolkningstilvækst er aftagende

”Jeg synes, det er et modigt forslag og jeg er helt enig i kommissionens grundlæggende analyse om, at der er mange unge piger og kvinder i Danmark, der er undertrykt af social kontrol og religiøse normer, Men om man præcis kan tage det én til én og så lave lovgivning ud af det, er et større spørgsmål, og det kan jeg ikke svare på nu her. Han sagde også at de har mange forpligtelser både internationalt og i forhold til at overholde bestemmelserne om  religionsfrihed i grundloven,” sagde han til P1 Morgen.

Opbakning til rapporten fra højrefløjspolitikere

Mens nogle politikere, især fra højrefløjspartierne og det socialdemokratiske parti, allerede har erklæret, at de støtter rapporten, henvendte nogle politikere sig forsigtigt.

Ni anbefalinger i rapporten udarbejdet af kommissionen

Der er ni anbefalinger i den rapport, som kommissionen har udarbejdet, og som færdiggøres i slutningen af ​​i år. Anbefalinger vil blive behandlet senere i Folketinget.

9 ANBEFALINGER FRA KOMMISSIONEN FOR DEN GLEMTE KVINDEKAMP

  • Kommunale beredskabsplaner mod æresrelateret social kontrol
  • Bedre brug af sundhedsplejerskens adgang til minoritetsetniske familier
  • Styrket viden om og fokus på æresrelateret social kontrol i daginstitutioner og grundskoler
  • Kurser om moderne dansk børneopdragelse til udvalgte minoritetsetniske forældre
  • Børnegrupper i de danske dagtilbud skal afspejle befolkningen
  • Justering af faget kristendomskundskab for at undgå fritagelse
  • Forbud mod brug af hovedtørklæder i grundskolen
  • Styrkelse af seksualundervisningen i grundskolen
  • Skærpet kontrol med muslimske friskoler

Kilde for 9 anbefalinger: Kommissionen for den glemte kvindekamp

Kilder: DR, TV2 og andre danske medier.

 

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  7 tyrkiske kunstneres værker i Nordens største internationale kunstmesse

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *