7 tyrkiske kunstneres værker i Nordens største internationale kunstmesse

Nordens største internationale kunstmesse, ”Enter Art Fair” åbnede dørene igen for verdens kunstnere og gallerier. I år er der bl.a. 2 gallerier, samt værker af 7 kunstnere fra Tyrkiet.

Foto: Haber.dk

Norden største internationale kunstmesse, ”Enter Art Fair” er vært igen for 78 udvalgte internationale og danske gallerier fra i alt 23 lande og 44 forskellige byer, herunder 2 gallerier med værker af 6 kunstnere fra Tyrkiet, samt værker af mere end 350 kunstnere. ”Enter Art Fair 2022” startede 25. august og slutter 28. August.

Kunstmessen Enter Art Fair er på sit 4. år blevet Nordens største internationale kunstmesse og den slår sig ned i København. Den rå hal ’Tunnelfabrikken’ i Nordhavn, danner atter en kontrastfuld og æstetisk ramme om de højt profilerede gallerier og kunstnere fra hele verden.

Foruden de mange galleriers kunststande, er der et større kunstprogram i løbet af messeperioden. ”Tales of Love and Fight” er kurateret af Irene Campolmi og koreograferet af Jules Fischer og er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden samt Ny Carlsbergfondet.

Programmet kombinerer forskellige kunstarter i et storslået og næsten teatralsk værk, der vises dagligt på messen. De daglige performances samt den permanente scenografi og udstilling i rummet giver beskueren et indblik i nyskabende værker af udvalgte unge kunstnere, der endnu ikke er repræsenteret på et galleri.

Tyrkiske gallerier og kunstnere i kunstmessen

Blandt de 78 udvalgte internationale gallerier er Versus Art Project fra Istanbul med værker af 4 kunstnere på årets udstilling. Versus Art Project” har deltaget på kunstmessen i København non-stop de sidste 4 år. Kunstnerne og deres værker, der repræsenteret af galleriet på årets messe er Omer Pekin, Cagla Ulusoy, Selim Süme og Sabo Akdag.

LÆS:  En kop kaffe forpligter ikke længere i 40 år…
Ferda Dedeoglu stifter Ferda Art Platform i İstanbul. Her er hun sammen med galleries direktør Cihan Yildiz. Foto: Haber.dk

Derudover et andet tyrkisk galleri fra Istanbul er Ferda Art Platform. Dette galleri udstiller Gizem Çeşmeci, Hüseyin Aksoys værker i messen.

Kunstneren Gizem Çeşmecis værk; Byer er strukturer, der afspejler, hvordan det sociale liv er organiseret. Mens den gradvise kaotisering og kompleksitet i nutidens byer udtrykker rummets sammenbrud på sig selv, indikerer det også, at den individuelle eksistens har mistet sin originalitet. Flertallet afspejler det gensidige forhold mellem individet og rummet.

Tyrkisk/hollands kunstner Sebiha Demirs værker/figurer kan også opleves i messen. Sebiha Demir er fra Radermakers Gallery i Amsterdam i Holland.

Sebiha Demir er fra Radermakers Gallery i Amsterdam i Holland. Her er der hendes værker, dyr figurer

Historien om Enter Art Fair

Enter Art Fair åbnede for første gang dørene i 2019 i et kæmpe telt på Refshaleøen. Visionen var at gøre København til det Nordeuropæiske kunstcentrum ved at starte en kunstmesse af høj kvalitet med nøje udvalgte gallerier og kunstnere fra hele verden.

Messen fik fra start ros af både presse, gallerier samt fra de besøgende. I 2020 var Enter Art Fair verdens første messe, der åbnede dørene efter at Corona krisen brød ud på verdens plan.

Foto: Haber.dk

Enter Art Fair bliver, ligesom i 2020, afholdt i den kæmpestore og rå fabrikshal, Tunnelfabrikken i Nordhavn. Hallen er søjlefri og med hele 26 meter til loftet. Enter Art Fair har dermed fra start været en af de store kulturpartnere i det spændende kultur- og By projekt Tunnelfabrikken.

I 2021 bød Enter Art Fair mere end 16.000 besøgende velkommen over de 4 dage messen havde åbent.

Foto: Haber.dk

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *