Pop-up Meyhane, tyrkisk madevent i Frederiksberg

Det er tid til at sige ´hej` til sommeren med en udendørs tyrkisk madevent på en Pop-up Meyhane i Frederiksberg. Her vil møde folk og drikker raki med tyrkiske forretter, “Meze”, der kom frisk fra Istanbul, smage, der er inspireret af byens gamle madhistorie, samt friske råvarer fra København.

Foto: Billede fra Pop-up Meyhanes Facebook side

DANTURK.COM

KØBENHAVN – Det er ikke første gang afholdes “Pop-up Meyhane” i København. Herboende tyrkisk filminstruktør og reklamemand, Kerem Soyyilmaz har tidligere arrangeret “Pop-up Meyhane” tre gange i Kødbyen i København for at mærke den tyrkiske stemning og smag.

Det tyrkiske madevent “Pop-up Meyhane” afholdes igen for fjerde gang og denne gang i Frederiksberg.

Hvis du ikke allerede har prøvet at være i Meyhane, så skal du gør det d.  25 juni på Cafe Gaest i Frederiksberg Allé 12, 1820 Frederiksberg. Man skal bare huske at bestille plads.

“Det er tid til at sige ´hej` til sommeren med en udendørs meyhane. Denne gang vil vi have en række små smage, der kom frisk fra Istanbul, smage, der er inspireret af byens gamle madhistorie, samt friske råvarer fra København,” siger Kerem Soyyilmaz.

Mød din kok

Meze og hovedretter skal forberedes af Gizem Simsek, der læste på EKS Kitchen Academy i Tyrkiet. Hun flyttede til København fra Eskisehir for 2 måneder siden. Hun arbejder i øjeblikket hos The Pescatarian i København. Gizem har stærke rødder i sin families by: Artvin, Hopa i Nordøstlige del Tyrkiet. Så er der nogle små Sortehavs-indslag på menuen denne gang.

“Denne gang har vi nogle spændende vine fra Vestanatolien. Dette vil være en glimrende chance for at smage de tusind år gamle druer fra Mount Ida og Thrakien. Og selvfølgelig vil vi smage meze med en af ​​de bedste specialimporteret, kunsthåndværksraki i Tyrkiet, ´Beylerbeyi Göbek`. Vores kære ven Malik Camlica har et vidunderligt arkiv af 70’erne og 80’ernes anatolske rock, folkemusik og pop. Vi bad ham om at tage sine plader med og spille noget smuk musik fra gamle dage til os,” tilføjer Kerem Soyyilmaz.

LÆS:  Dansker købte tyrkisk fodboldklub og blev klubpræsident i Tyrkiet
Foto: Bilede fra billetto.dk

Om ´meyhane`

Ordet ”meyhane” betyder værtshus eller pub og refererer til et samlingssted, hvor man spiser, drikker og taler sammen længe. Men “meyhane” får du ikke kun alkohol og mad, men også noget god live tyrkisk musik, charmerende atmosfære og hele aften kan du sidde på dit bord og tale med dine venner, mens du langsomt drikker din raki.

Om ´Meze`

Folk mødes i meyhane og drikker raki med tyrkiske forretter, der hedder “Meze”. Du får et udvalg af forskellige slags kolde Meze og du vælger dem, du kan lide for at få dem med raki. Meze serveres som tilbehør til alkohol.

Meze er tyrkisk og stammer fra det persiske ‘mazzeh’, som betyder at smage. Det er små retter, der oprindeligt blev serveret rundt omkring i Middelhavet og Mellemøsten, ofte ledsaget af diverse anisdrikke, raki på tyrkisk. Meze er stadig en kendt og elsket madkultur i Tyrkiet.

Selvom Meze er en århundrede gammel måde at servere mad og drikke på, er den stadig ekstrem populær og moderne i Tyrkiet. Den mere afslappede måde at forholde sig til et måltid er meget appellerende til moderne mennesker.

Meyhane-kulturen bringer snak til bordet, så når du drikker din raki, kan du tale om alt, hvad du vil, om dit liv, om dine ideer, dit fodboldhold, din kærlighed, alt, hvad du har lyst til, og en god ven vil være der for at lytte til dig.

Man kan følge Pop-up Meyhane arrangementet på https://www.facebook.com/events/983445542365509  Man kan købe billetter til Pop-up Meyhane arrangementet på https://billetto.dk/e/pop-up-meyhane-vol-4-billetter-647034?fbclid=IwAR1kR9XlxvyXLctjnykQPzhk2Gu9UwOdwY38erSv9XWlqPebm-rY4VhkDJ0

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Dansk tilslutning til Finlands og Sveriges NATO-medlemskab

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *