Omkring 20 svenskere er anholdt i lufthavn med sorte penge

Toldere i Kastrup har igen afsløret kontanter i bagagen hos svensk statsborger, der skulle til Tyrkiet.

foto: Danturk.com

Endnu en svensk statsborger er i Københavns Lufthavn blevet hindret i at komme i luften med kurs mod Tyrkiet.

Den 61-årige mand er ligesom en række andre blevet anholdt på grund af mistænkeligt store kontantbeløb i bagagen. Beløbet i den nye sag er cirka 650.000 kroner, oplyser politiet.

Anholdelsen skete onsdag ved middagstid, da toldere havde tjekket mandens to kufferter. Dermed kom han og pengene ikke som planlagt til Istanbul.

Torsdag har en dommer i Københavns Byret besluttet at varetægtsfængsle den rejsende i 27 dage. Inden dørene blev lukket, kom det frem, at den 61-årige nægter sig skyldig, og at han gerne ville svare på spørgsmål.

Politiets sigtelse drejer sig om hvidvask. Pengene stammer fra ulovlige aktiviteter, lyder mistanken.

I år har der indtil nu været cirka ti lignende sager om transport af kontanter ud af lufthavnen i Kastrup, oplyser vicepolitiinspektør Peter Reisz i Københavns Politi. Et fællestræk er, at alle pengebudene har haft billet til Tyrkiet.

I alt er omkring 20 personer blevet sigtet i de mange sager, hvoraf nogle drejer sig om flere millioner kroner.

For eksempel blev syv svenske statsborgere anholdt 30. september med i alt 12 millioner kroner.

Nogle af transporterne blev afsløret i februar, men trafikken fortsætter altså på trods af anholdelser og varetægtsfængslinger.

I lufthavnen bruger tolderne blandt andet den specialtrænede hund Andy, når det gælder forsøget på at spotte kontanter i kufferter, rapporterede Ekstra Bladet forleden.

Fra 2019 og frem til 2021 tilbageholdt Toldstyrelsen valuta, der svarer til 45 millioner kroner. I år er det indtil nu blevet til 2,6 millioner kroner, oplyser styrelsen.

LÆS:  Den glemte pige

To mænd, der blev afsløret i februar i år, er blevet tiltalt for en lang række pengerejser til Istanbul. I alt skal de have bragt, hvad der svarer til 45 millioner kroner, til Tyrkiet, hævder anklagemyndigheden.

Torsdag fortsætter sagen mod de to mænd i Københavns Byret.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *