H&M fyrer 1500 ansatte og skal spare milliarder

Som led i en spareplan vil modekoncernen H&M afskedige 1500 ansatte. I hvilke lande vides endnu ikke.

Den svenske modekoncern Hennes & Mauritz, H&M, vil fyre 1500 medarbejdere på verdensplan.

Det oplyser kæden i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, i hvilke lande fyringerne sker.

Kæden har omkring 107.500 fuldtidsansatte på verdensplan. Cirka 10.500 af dem arbejder i Sverige.

Beslutningen kommer i kølvandet på en større spareplan, som H&M tidligere har annonceret.

Det forventes at føre til årlige besparelser på cirka to milliarder svenske kroner – cirka 1,36 milliarder danske kroner. Det ventes at kunne mærkes fra anden halvdel af 2023.

– Det omkostnings- og effektivitetsprogram, som vi har iværksat, indebærer en gennemgang af vores organisation, og vi er meget opmærksomme på, at der er kolleger, som bliver berørt af det.

– Vi vil støtte vores kolleger i at finde den bedst mulige løsning til deres videre færd, lyder det fra administrerende direktør Helena Helmersson.

I september skrev H&M i et kvartalsregnskab, at det på grund af høj inflation og stigende leveomkostninger “er vigtigere end nogensinde før at tilbyde kunderne mest værdi for pengene”.

– Effektivitet, hastighed og fleksibilitet har aldrig været vigtigere. Sideløbende igangsættes et program til at reducere omkostningerne og forbedre effektiviteten yderligere, lød det.

Det står nu klart, at det altså kommer til at koste 1500 medarbejdere.

Af regnskabet fremgik det også, at H&M i tredje kvartal leverede salgsfremgang, selv om det dog skuffede analytikernes forventninger.

Det oplyste selskabet i midten af september.

Ifølge H&M fik koncernen en svag start på kvartalet i lighed med branchen på mange af de vigtigste markeder. Også afvikling af virksomheden i Rusland som følge af krigen i Ukraine blev fremhævet som en del af forklaringen.

LÆS:  Mette Frederiksen går til dronningen klokken 11 efter valgsejr

H&M’S EJER ER 71. BLANDT VERDENS RIGESTE

Efter spredningen af ​​coronavirus opsagde virksomheden 10.000 af sine ansatte på obligatorisk orlov, også fyrede sine ikke fast medarbejderes.

H&M havde 179.000 ansatte i 74 lande verden over, hvoraf 11.000 var i Sverige. 80% af virksomhedens omkring 5 tusinde butikker blev lukket efter spredningen af ​​coronavirus.

H&M har onlinebutikker i over 50 lande. Satsning på onlinebutikker fik desuden H&M til at skære ned på antallet af nye butikker i 2019.

Virksomheden har i øjeblikket 107.500 ansatte på verdensplan.

Ifølge magasinet Forbes er H&M’s bestyrelsesformand og største aktionær, Stefan Persson, nummer 8 blandt de 15 rigeste mennesker i modebranchen med en formue på 138 milliarder kroner. Han er placeret som nummer 71 på listen over de rigeste mennesker i verden.

Kilder: Ritzau, TT og H&M

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *