16 års fængsel for planlægge terror i Danmark

En syrisk mand blev idømt 16 års fængsel og udvisning af Danmark for besiddelse af våben, for at ville fremstille en bombe til terror og for at yde støtte til sin svoger, som har tilsluttet sig Islamisk Stat.
Foto: Rigspolitiet

Danturk.com

Den 35-årige syrisk mand, Ali Al Masry, som blev kendt skyldig i at planlægge et terrorangreb, har fået sin dom.

35-årige Ali Al Masry er blevet idømt 16 års fængsel og udvisning af Danmark for at besidde våben og ville fremstille bombe til terror samt for at yde støtte til sin svoger hos Islamisk Stat, skriver Ritzau.

Det er i følge Ritzau den hidtil højeste straf, der er set i en dansk terrorsag.

I tidligere sager om forsøg på terrorisme har straffen ligget i omegnen af 12 års fængsel. Men i 2020 trådte en strafskærpelse i kraft, og for første gang er den slået igennem i en sag.

Et flertal blandt de tre dommere og de seks nævninger stemte for den udmålte straf. Men der var røster iblandt, som var villige til at følge anklagemyndighedens endnu strengere krav.

– Jeg kan sige, at der var ni stemmer for at straffe med fængsel i 16 år og tre stemmer for at idømme fængsel på livstid, fortalte retsformand Peder Johannes Christensen i forbindelse med domsafsigelsen.

Ali Al Masry blev dømt for i hjemmet at have opbevaret våben, kemikalier og andre effekter. Blandt andet ville han ifølge dommen fremstille en eller flere bomber.

Ali Al Masry overvejer, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Ifølge Ritzau blev Al Masrys hustru efter domsafsigelsen løsladt. Hun blev idømt ni måneders fængsel for at have sendt cirka 4500 kroner til sin bror, der har tilsluttet sig Islamisk Stat, og for at hjælpe ham med at oprette en WhatsApp-profil. Men hun blev frifundet i sagens alvorlige terrorismeforhold. Hun har accepteret rettens dom.

LÆS:  Russiske Gazprom lukker for gassen til Ørsted

Al Masrys to år ældre bror er frifundet for anklager om medvirken til forberedelse af terror. Han blev idømt seks måneders fængsel for at have deltaget i overførsel af cirka 17.000 kroner til ham og udvisning med et indrejseforbud på seks år.

Broren har ikke lovligt ophold i Danmark, og selv om hans straf er udstået med varetægtsfængslingen, skal han fortsat være frihedsberøvet. Han overvejer, om han vil anke, skrive Ritzau.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *