Sveriges statsminister mødtes med repræsentanter fra det muslimske samfund i landet

Sveriges statsminister Ulf Kristersson mødtes med en række repræsentanter fra det muslimske samfund i landet.

Foto: AA

Af Danturk.com

Den svenske statsminister Ulf Kristersson mødtes med en række repræsentanter fra det muslimske samfund i landet.

Mødet var en opfølgning på den hellig Koran afbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm den 21. januar.

Dansk-svenske Rasmus Paludan har den seneste uges tid bidraget til, at et i forvejen anspændt forhold mellem Sverige og Tyrkiet er forværret. Paludan brændte en koran foran Tyrkiets ambassade i Stockholm.

Paludans koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm bliver mødt med voldsom kritik og i flere muslimske lande har koranafbrænding ført til protester.

Det fik blandt andet den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, til at meddele, at han ikke vil give opbakning til svensk Nato-medlemskab.

På sin officielle Twitter-konto udtrykte statsminister Ulf Kristersson sympati med alle muslimske medborgere i Sverige og betegnede Paludans koranafbrænding som »respektløs«.

Kristersson bemærkede, at disse samtaler, der blev afholdt i de tidligere svenske statsministres periode, nu afholdes af hans egen regering. Han sagde, at repræsentanterne stillede vigtige spørgsmål, herunder de seneste begivenheder.

Den svenske socialminister Jakob Forssmed deltog også mødet.

Der var Tahir Akan – formand for Det Svenske Islamiske Forbund fra det svenske muslimske samfund, Mohamad Temsamani – formand for De Forenede Islamiske Sammenslutninger i Sverige, Mustafa Setkiç – præsident for Det Bosniske Islamiske Samfund, Haider Ibrahim – præsident for de islamiske shiasamfund i Sverige, og Salahuddin Barakat – præsident for Det Islamiske Akademi, der deltog mødet. -Foto: AA

Formanden for Det Svenske Islamiske Forbund, Tahir Akan, sagde, at mødet var arrangeret på Kristerssons initiativ.

Akan sagde, at de anti-islamiske hadangreb i Sverige er blevet diskuteret for nylig.

– Vi har udtrykt muslimernes bekymring i Sverige. Vi understregede, at Sverige er et tolerant land og påpegede, at landets seneste image er begyndt at vende på den internationale arena”, sagde han ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi.

Akan sagde, at Kristersson lyttede alvorligt og noterede sig, hvad der blev sagt. Han erklærede, at dialog med det muslimske samfund i Sverige var vigtig, og at han ville gøre sit bedste for at forbedre den.

LÆS:  Danmarks håndboldherrer verdensmestre igen

Den 27. januar brændte Paludan den hellige Koran af foran en moské i Danmark og foran den tyrkiske ambassade i København.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *