Et nyt jordskælv med en styrke på 5,6 har ramt det østlige Tyrkiet 

Et nyt jordskælv med en styrke på 5,6 har ramt Tyrkiet. En person blev dræbt og flere kvæstet, og nogle bygninger er kollapset.

Foto: AA

Byen Malatya i det østlige Tyrkiet er mandag kl.12.04 blevet ramt af et nyt jordskælv med en styrke på 5,6. En person blev dræbt og 110 personer blevet kvæstet, og nogle bygninger er styrtet sammen. Det oplyser de tyrkiske katastrofeberedskab AFAD. ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi

Det sker, tre uger efter at området 6. februar blev ramt af de mest dødelige skælv i landets historie. Mindst 50.000 personer i Tyrkiet og Syrien har mistet livet som følge af skælvene i begyndelsen af måneden.

Ifølge oplysningerne på AFADs hjemmeside blev der registreret en rystelse på 5, 6, hvis epicenter var Yeşilyurt-distriktet i Malatya.

Jordskælvet kunne også mærkes i de omkringliggende provinser. Skælvet har ramt i 6,96 kilometers dybde.

Selv om jordskælvet langtfra er lige så kraftigt som nogle af dem, der ramte tidligere i februar, har det også haft konsekvenser.

En person har således mistet livet som følge af skælvet. Derudover er 110 personer blevet kvæstet, og nogle bygninger er styrtet sammen. Det oplyser de tyrkiske katastrofemyndigheder knap to timer efter skælvet, skriver Anadolu Ajansi.

Mandagens skælv ramte godt 150 kilometer nordøst for det område, hvor et skælv med en beregnet styrke på 7,8 ramte 6. februar.

Det voldsomme skælv blev fulgt op af en lang række efterskælv – herunder ét, der var næsten lige så kraftigt som det første jordskælv.

Foto: AA

Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse, der monitorerer jordskælv over hele verden, betegner generelt jordskælv med en styrke på omkring 6 som et moderat jordskælv, der typisk kan forårsage materiel skade.

LÆS:  Klubløse Ronaldo holder formen ved lige hos Real Madrid

Jordskælv med en styrke på omkring 7 betragtes som store jordskælv, der både kan koste menneskeliv og forårsage store ødelæggelser.

Alle jordskælv med en styrke på over 8 betragtes som svært ødelæggende med både voldsom materiel skade og mange ofre.

Der er kun registreret fem jordskælv med en styrke på 9 eller mere i historien. Det kraftigste var på 9,5 i Chile i 1960.

Danturk.com/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *