Fran Lebowitz i dansk oversættelse

Fran Lebowitz’ samlede essays udkommer 30. marts på Forlaget Falco.

Foto: Brigitte Lacombe

“Tænk, før du taler. Læs, før du tænker.” Lebowitz’ skarpe essays udkommer i oversættelse

Fran Lebowitz er kritisk overfor mange ting: Voksne mennesker, der står på rulleskøjter, yogamåtter i det offentlige rum, børn der taler fransk, vinkendere og alt moderne teknologi bortset fra hendes fastnettelefon.

Om bogen: Udgivelsesdato: 30. marts, Originaltitel: The Fran Lebowitz reader, Oversætter: Camilla Zuleger, Genre: Erindring og biografi, essaysamling, Vejl. pris: 299,95, Format: Indbundet
Sider: 362, ISBN: 9788775960200

Lebowitz serverer sine sylespidse holdninger i rappe replikker, som ikke har mistet sin relevans selv her 40 års tid efter den oprindelige udgivelse. Hendes essays bliver samtidig et billede på en svunden tid i New York, før turisterne og den digitaliserede selvrealiseringskultur overtog billedet.

Fran Lebowitz – Samlede essays er oversat af Camilla Zuleger og indeholder essays fra Metropolitan Life (1978) og Social Studies (1981).

Fran Lebowitz kommer til Danmark den 1. og 2. maj til shows i hhv. Aarhus og København.

Forfatteren er hovedpersonen i Martin Scorseses Netflix-hit Pretend it’s a city.

Om forfatteren:
Fran Lebowitz (f. 1950) er forfatter, kritiker og til tider skuespiller. Hun er kendt for sine satiriske og sylespidse kommentarer på amerikansk kultur, politik og kunst. Hun var en prominent figur i 1970-1980’ernes kunstscene i New York, hvor hun blandt andet skrev for Andy Warhols ikoniske magasin Interview. Hun har udgivet Metropolitan Life (1978) og Social Studies (1981), hvor essays i denne samling er fra. I 2021 var hun hovedrollen i Martin Scorsese dokumentar-serien Pretend it’s a city på Netflix. 

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  For første gang i fire måneder: Ledigheden peger op

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *