Terrorangreb foran Politiets hovedkvarter i Ankara

Bombeeksplosion søndag formiddag i regeringskvarter i Tyrkiets hovedstad, Ankara, var terrorangreb, siger indenrigsminister Ali Yerlikaya.

Foto: AA

Af Danturk.com

ANKARA – En bombeeksplosion rystede søndag formiddag regeringskvarteret i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

To politibetjente blev såret i det, som landets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, på det sociale medie X kalder et terrorangreb.

Indenrigsministeriet meddelte, at en af terroristerne, der udførte angrebet foran Politiets hovedkvarter i den tyrkiske hovedstad, Ankara, var medlem af terrororganisationen PKK.

En bil kørte omkring klokken 9.30 lokal tid op foran indgangen til en af indenrigsministeriets bygninger.

To mænd sprang ud, og en af mændene blev “neutraliseret”, men den anden fik udløst bomben, hvorved han også sprængte sig selv i luften.

Flere tv-kanaler melder, at der har været skud i området.

– I efterforskningen af det køretøj, der blev brugt i angrebsforsøget, blev Mikail Bozlagan, der arbejdede som veterinær sundhedstekniker på en privat arbejdsplads i Develi-provinsen i Kayseri, dræbt af disse terrorister, og hans køretøj blev beslaglagt.

Det skriver Indenrigsministeriet i en erklæring.

Bygningen, hvor angrebet skete, ligger få hundrede meter væk fra det tyrkiske parlament. Angrebet sker, samme dag som parlamentet efter planen skal åbne efter sommerferien.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skal efter planen tale ved parlamentsåbningen.

Området blev afspærret efter angrebet, hvorefter bomberyddere ifølge tv-billeder gik i gang med at lede efter andre mulige bomber.

Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu blev under undersøgelserne udført på det sted, hvor angrebsforsøget blev forhindret, blev C-4 eksplosivt materiale indeholdende 9.700 gram RDX, 3 granater, en raketkaster, en Glock-pistol med en lyddæmper, en blæsepistol, en M-4 karabin langløbet pistol, en AK-47 langløbet pistol beslaglagt.

LÆS:  Tyrkerne i Skandinavien stemmer til præsidentvalgets anden runde

Den store Atatürk Boulevard er ifølge Anadolu blevet spærret af. Det samme gælder flere andre veje.

Ankaras øverste anklager har igangsat en undersøgelse af angrebet.

Tidligt søndag har den kurdiske terrororganisation, PKK, der er på EU’s terrorliste, påtaget sig ansvaret for bombeeksplosionen.

Det skriver AFP.

Bombeangrebet er det første i flere år mod Ankara, som især i 2015 og 2016 blev ramt af flere angreb. For et år siden blev seks mennesker dræbt og 81 mennesker såret ved en eksplosion på en travl gågade i Istanbul.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *