AYNUR kommer til Danmark

En af vor tids mest fremtrædende kurdiske sangere fra Tyrkiet, Aynur Dogan, kommer til Danmark. Hun giver koncert lørdag d. 3. november i Albertslund musikteater.

Aynur Dogan er en nutidig kurdisk sanger og musiker fra Tyrkiet. Hendes imponerende stemme og ekstraordinære musikalske fortælling repræsenterer hendes kurdiske musikarv og hendes kulturelle rødder på global plan.

Hendes unikke stemme giver den traditionelle kurdiske folkemusik en moderne vestlig musik. Hun er en af de bedst sælgende sangere blandt kurdiske folkemusikalbums. Hendes album er blevet rost, ikke kun i tyrkiske medier, men også i internationale medier.

Hun har optrådt som forsidenummer ved adskillige vigtige verdensmusikmagasiner såsom Songlines Magazine (2020), Folk Roots (fRoots), The London Times and Sons, og optrådt i vigtige aviser som The Guardian, El Pais og FAZ.

Den 16. marts 2017 modtog Aynur en Master of Mediterranean Music Award af Berklee College of Music MMI i kategorien Mediterranean Women in Action for hendes bidrag til at bevare den kurdiske folkemusiks mundtlige traditioner, fortolke det traditionelle repertoire og blande det med andre moderne vestlige stilarter.

Aynurs succes har gjort det muligt for hende at samarbejde med mange anerkendte kunstnere, herunder den verdenskendte cellist Yo-Yo Ma og Silk Road Ensemble, Maestro Riccardo Muti, Kayhan Kalhor, Javier Limón, Kinan Azmeh, Nederland Blazers Ensemble, NDR Big Band og mange flere. Hun optræder i en af de mest bemærkelsesværdige scener i Fatih Akıns dokumentar “Crossing the Bridge / The Sound of Istanbul ” og er en del af Morgan Nevilles dokumentar “The Music of Strangers” om Yo-Yo Ma og Silk Road Ensemble.

LÆS:  Grænsekontrol kan give ekstra kø på vejene

Den 30. oktober 2021 modtog Aynur Doğan ‘WOMEX 2021 Artist Award’ ved prisuddelingen i Porto. Verdensmusikudstillingen WOMEX annoncerede i august, at Dogan var vinderen af ‘2021 Artist Award’, og udtalte, at “det er for hendes langsigtede dedikation til at bevarer og nytænke kurdisk og alevi-kultur, for at opretholde den højeste kunstneriske integritet over for politisk pres og dermed for at være et forbillede for alle, der synger, mens andre prøver at gøre dem tavse.”

Som noget usædvanligt, formår Aynur at nå ud til lyttere i alle generationer. Hun forbinder den unge generation med kurdisk musiks rødder og kombinerer fortidens arv med et nutidigt musikalsk sprog.

Aynur Dogan koncert
Lørdag, d 3. november 2023
Albertslund Musikteater

https://www.yourticket.dk/arrangementer/20437/aynur-dogan-live-koncert/?fbclid=IwAR1rziddK1IZbo_vrD4Z2ES_kKyGAF66t8CtIh-G3aHXRXhaFSo5uOc9NZc

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *