Danmark tager revanche mod Kasakhstan og sætter EM-kurs

Efter en flad indledning løb Danmark midtvejs over Kasakhstan og nærmer sig matchbold i EM-kvalifikationen.
Foto: Savas Karakaplan/Danturk.com

Det begyndte som en ørkenvandring i ni graders varme i Parken, men endte med eufori, en overbevisende revanche og solid kurs mod næste års EM-slutrunde i Tyskland for det danske fodboldlandshold.

2-3-nederlaget i Astana tidligere i EM-kvalifikationen blev revancheret med en sikker 3-1-sejr over Kasakhstan på to mål af Robert Skov og et enkelt af Jonas Wind.

De tre point betyder, at Danmark kan rejse til San Marino som delt etter i kvalifikationsgruppen med Slovenien og nu fire point ned til både Kasakhstan og Finland på pladserne, der ikke giver EM-billetter.

Med andre ord vil Danmark med de tre point i San Marino, der naturligvis aldrig må komme i fare, være mindst fire point foran tredjepladsen inden de to sidste gruppekampe mod Slovenien og Nordirland.

Kasakhstan var ikke overraskende mødt op med håbet om at forsvare sig til 0-0 og et enkelt point, som ville holde godt liv i holdets drøm om en billet til EM-slutrunden.

Foto: Savas Karakaplan/Danturk.com

Hjulmand vidste godt, Danmark skulle være meget i boldbesiddelse. I håbet om at komme til flere chancer end i de foregående kampe, hvor det er blevet til meget boldflytteri, sendte han tre angribere på græs fra start.

Rasmus Højlund og Kasper Dolberg indtog fronten med Jonas Wind liggende lige bagved. Til at fodre dem i feltet havde Joakim Mæhle fået højre wingback, mens venstrefodede Robert Skov skulle slå indlæg fra venstre side.

Der manglede dog bredde i spillet fra starten, mens Wind, Dolberg og Højlund så ud til at ligge for tæt til at få gavn af hinanden. Det gav 35 decideret søvndyssende minutter til en start.

LÆS:  FCK overvinder forskrækkelse og tæver islændinge i CL-jagt

Men nogle gange er fodbold et meget simpelt spil, og det var spillets mest simple opskrift, som endelig gav en fyldt nationalarena noget at juble over.

Efter 35 minutter sendte Christian Eriksen en dødbold højt til bageste stolpe, hvor Joachim Andersen headede den på tværs i feltet til Jonas Wind, som tæmmede den og gjorde det til 1-0.

Målet så ud til at løsne tøjlerne hos de danske spillere lidt, og i halvlegens tillægstid blev det såmænd også 2-0. Højlund kom igennem i højre side og fandt Robert Skov tæt under mål, hvor han let fordoblede føringen.

Og Skov var ikke færdig med at vise sig frem på sin gamle hjemmebane i Parken, hvor han for år tilbage blev superligatopscorer for FCK.

En suveræn dybdeaflevering fra Eriksen blev taget med af Skov, som sikkert lagde bolden ind til 3-0.

Efter en lille time blev danskerne dog straffet for at være blevet for magelige og have formøblet et par gode kontrachancer. Alt for let kom gæsterne fri og kunne reducere.

Der gik et kollektivt gys gennem Parken midtvejs i halvlegen, da Kasakhstan igen straffede en mangelfuld defensiv, men Kasakhstan misbrugte den store chance.

Herefter fik Danmark strammet grebet om kampen. Sejren kunne være blevet større på et par udmærkede chancer, men det blev ved 3-1.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *