Tyrkisk forbund udelukker klubpræsident permanent for slag

Ankaragücüs præsident slog en dommer ned og er nu udelukket permanent.
Foto: AA

Fodbolddommere i Tyrkiet skal næppe frygte Faruk Kocas næver længere.

I hvert fald kommer han efter alt at dømme ikke til at repræsentere en klub som præsident igen, efter at landets fodboldforbund, TFF, har smidt ham uden for døren.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er TFF’s disciplinærråd nået frem til at udelukke Koca permanent.

Som præsident for klubben Ankaragücü stormede Faruk Koca mandag aften ind på banen og langede en knytnæve i ansigtet på dommeren Halil Umut Meler.

Han havde passet fløjten i 1-1-kampen mellem Ankaragücü og Rizespor. En kamp, som endte uafgjort efter en scoring til udeholdet dybt i tillægstiden.

Mens dommeren lå på grønsværen efter slaget, blev han tilmed ramt i ansigtet af personer, der var fulgt i hælene på Faruk Koca.

Som følge af den voldsomme episode blev alle kampe i den bedste tyrkiske fodboldrække er udsat på ubestemt tid, før man besluttede sig for at genoptage kampprogrammet fra på tirsdag.

Halil Umut Meler blev kørt på hospitalet, hvor han fik konstateret en mindre fraktur nær det ene øje. Onsdag blev han udskrevet.

Koca blev tirsdag anholdt og har siden nægtet, at han skulle have forårsaget dommerens skader. Der var nærmere tale om et klask, forklarede han ifølge den tyrkiske tv-station HaberTurk.

Ved samme lejlighed fastholdt han ifølge mediet, at dommeren havde truffet forkerte beslutninger.

Faruk Koca har siden mandagens kamp trukket sig som præsident for klubben.

Ud over Kocas udelukkelse har Ankaragücü fået en bøde på to millioner tyrkiske lira svarende til knap en halv million kroner.

LÆS:  Finansloven 2023 står i krigen og klimaets tegn

Holdet skal også spille uden fem hjemmekampe uden fans. Flere andre ansatte i klubben har desuden fået bøder, karantæner og advarsler.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *