Angriberne bag Santa Maria Kirken i Istanbul er blevet pågrebet

Gerningsmændene bag skyderiet i Santa Maria-kirken i den tyrkiske storby Istanbul er blevet pågrebet
Indenrigsminister Ali Yerlikaya oplyste pressen, der ventede foran Santa Maria-kirken, hvor det væbnede angreb fandt sted. -Foto: Elif Öztürk Özgöncü – Anadolu Ajansı

Af Danturk.com

De to gerningsmænd til det væbnede angreb, der dræbte en person i Santa Maria-kirken i Istanbul  er søndag eftermiddag blevet pågrebet.

– I dag tidligt blev to mordmistænkte pågrebet, som forårsagede døden af vores borger Tuncer Cihan under søndagsgudstjenesten i Sarıyer Santa Maria Kirke. Jeg lykønsker vores politifolk, der identificerede og pågreb gerningsmændene. Jeg kondolerer endnu engang til familien og de pårørende til vores afdøde borger.

Det skrev Tyrkiets indenrigsminister Ali Yerlikaya på det sociale medie X, tidligere Twitter.

Det bevæbnede angreb, hvis årsag endnu ikke er kendt, fandt sted under søndagstjenesten i en romersk katolsk kirke i Istanbul.

Ifølge det tyrkiske dagblad BirGün, sagde Sarıyer-distriktets borgmester Sükrü Genç, at den afdøde, Tuncer Cihan, var en muslim, der ofte besøgte kirken, og understregede, at Polens generalkonsul deltog i gudstjenesten sammen med sine børn under angrebet.

Angrebet blev begået klokken 11.40 lokal tid – 09.40 dansk tid – i Santa Maria-kirken, der ligger i Sariyer-distriktet i den tyrkiske storby Istanbul.

Angrebet, der blev fanget på kirkens overvågningskameraer, viste to maskerede personer, der trængte ind i kirken under gudstjenesten og skød og dræbte en 52-årig tyrkisk borger.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *