Ruslands præsident Putin kommer til Tyrkiet

Ruslands præsident Vladimir Putin vil besøge Tyrkiet den 12. februar. Dette besøg vil være  hans første besøg til et NATO-land siden starten af krigen i Ukraine.
Arkivfoto: AA

Af Danturk.com

Ifølge en unavngiven tyrkisk embedsmand vil Putin besøge Tyrkiet den 12. februar. Dette besøg vil være hans første til et NATO-land siden krigen i Ukraine begyndte i februar 2022.

Det skriver Reuters.

Den Internationale Straffedomstol, ICC, udstedte en arrestordre i marts 2023 mod Putin i en sag, hvor han anklages for krigsforbrydelser ved at deportere ukrainske børn ulovligt til Rusland.

Kreml kaldte ICC’s beslutning “skandaløs og uacceptabel” og erklærede, at “Rusland, ligesom nogle lande, ikke anerkender denne domstols jurisdiktion. Derfor er enhver sådan afgørelse juridisk ugyldig for Den Russiske Føderation.”

Tyrkiet er ikke medunderskriver af Rom-statutten for ICC, og derfor er de ikke forpligtet til at overholde arrestordren mod Putin.

Putin kunne ikke deltage i BRIKS-topmødet, der blev afholdt i Sydafrika i august 2023, på grund af ICC’s arrestordre.

BRIKS er et akronym, der er opfundet for at forbinde de fem store vækstøkonomier: Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika. BRIKS-medlemmerne er kendt for deres betydelige indflydelse på regionale anliggender. Siden 2009 har regeringerne i BRIKS-landene mødtes årligt ved formelle topmøder.

Kremls talsmand Peskov: Tyrkiet bevarer sin suverænitet

Kremls talsmand Dmitrij Peskov sagde til journalister i Moskva, at Putins besøg i Tyrkiet vil omfatte drøftelser om handels og økonomiske forhold mellem Rusland og Tyrkiet samt regionale spørgsmål, herunder Ukraine.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu Ajansi.

Peskov antydede, at et bredt spektrum af emner vil blive behandlet under mødet.

LÆS:  Tyrkiets præsident Erdogan lover Finland, at NATO-optagelse går som planlagt

– Disse samtaler er hver især meget rige på dagsordenen. Dette er selvfølgelig først og fremmest Ruslands-Tyrkiets bilaterale forhold og vores handels- og økonomisk samarbejde. Selvfølgelig behandles regionale spørgsmål altid, herunder selvfølgelig Ukraine, sagde Dmitrij Peskov.

Ifølge Anadolu påpegede Peskov, at nogle vestlige lande lægger pres på Tyrkiet i denne sag, og tilføjede, at Tyrkiet er ofte udsat for arrogante angreb fra angelsaksiske lande.

– Tyrkiet er blandt de få lande, der udviser en ret principfast og uafhængig holdning på dette område. De fortsætter med at udvikle handels- og økonomisk samarbejde med os. De forsøger at tvinge Tyrkiet til at minimere samarbejdet med os. Men Tyrkiet bevarer sin suverænitet, udtalte Peskov.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *