Manchester City åbnede døren til næste runde i København

I den første kamp i ottendedelsfinalen i Champions League vandt Manchester City 1-3 i Parken mod FC København. Der var stor niveauforskel på Manchester City og FCK. Forhåbningerne begyndte at falme i FC København.

Af Savas KARAKAPLAN
savas@danturk.com

KØBENHAVN – FCK tabte tirsdag aften 1-3 hjemme i Parken i ottendedelsfinalen i Champions League efter en opvisning af turneringens forsvarende mesterhold.

Efter en to måneders vinterpause havde Danmarks mestre, FCK, svært ved at stå imod Manchester Citys vedvarende angrebskraft. Kampen begyndte hurtigt med et tidligt mål fra Kevin De Bruyne for det engelske hold i det tiende minut.

De Bruyne viste en stigende præstation i hele kampen. Men FC København formåede at udligne scoren ved at straffe en kort målmandsaflevering med FCK-debutanten Magnus Mattssons mål i det 34. minut og viste deres modstand.

Manchester City gav dog ikke op og svarede tilbage med et mål ved slutningen af første halvleg. De Bruyne, der havde en præstation, der prægede aftenen, gav Bernardo Silva et målpass i det 45+1. minut og førte City tilbage foran.

FCK kunne ikke håndtere Citys vedvarende pres, og forhåbningerne begyndte at falme i FC København. Senere kampen blev det tydeligt for, at FC København ikke kunne stoppe De forsvarende Champions League-vinderes angreb.

City beholdt kontrollen over spillet og sikrede sejren med Phil Fodens tredje og sidste mål i det 90+2. minut.

Manchester City leverede en toppræstation på et niveau, som FCK mildest talt havde svært ved at matche.

Det erkender FCK’s cheftræner, Jacob Neestrup, efter 1-3-nederlaget tirsdag aften.

– Det var en hård og svær aften. Vi mødte et hold, der, desværre for os, kom med et ekstremt professionelt mindset, siger Neestrup på et pressemøde.

LÆS:  Danmark og Polen skal samarbejde om energi og sikkerhed i Østersøen

Neestrup bemærkede, at de oplevede et “tempo-chok” i kampen, mens deres erfarne spiller Rasmus Falk betegner kampen mod Manchester City som tortur i perioder. Han kalder City verdens bedste hold.

– Det var tortur i perioder. De var svære at få bolden fra, sagde Rasmus Falk.

Dette sætter FC København i en stor udfordring før den næste kamp. Resultatet har givet Manchester City en fordel inden den anden kamp.

FC København skal udføre en særlig præstation for at udligne det tre måls handicap og avancere til næste runde i Champions League. FC København får brug for et fodboldmirakel for at gå videre til kvartfinalerne i Champions League.

Fodboldfans vil se frem til en spændende anden kamp, hvor begge hold vil kæmpe for at nå kvartfinalen. Kampen blev overværet af 35.853 tilskuere på Parken Stadion.

Den anden kamp mellem Manchester City og København vil blive spillet den 6. marts, onsdag.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud.

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.