Danmark og Polen skal samarbejde om energi og sikkerhed i Østersøen

Polens udenrigsminister Zbigniew Rau skal på mandag og tirsdag mødes med udenringsminister Jeppe Kofod på Bornholm for at drøfte samarbejdet om energi og sikkerhed i Østersøen.

Danturk.com

Den 12.-13. September vil den polske udenrigsminister Zbigniew Rau besøge udenrigsminister Jeppe Kofod på Bornholm.

Omdrejningspunktet for det to-dages program vil være samarbejdet om sikkerheds- og energipolitik i regionen, skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

“Det er klart, at Ruslands ulovlige og brutale angreb på Ukraine – og den generelt mere aggressive russiske adfærd – har øget spændingsniveauet i Østersøregionen. Vi har som allierede en fælles forpligtelse til at bidrage til fred og stabilitet. Derfor er det vigtigt for mig at kunne tage nogle grundige drøftelser med min polske kollega om vores samarbejde om energi og sikkerhed i Østersøen”, udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod forud for turen i en pressemeddelse.

Under besøget skal de to udenrigsministre blandt andet møde soldaterne på Almegårds Kaserne og se F16 afvisningsberedskabet ved Bornholms Lufthavn. Turen går også til Rønne Havn, som bliver central for udbygningen af vindenergi i Østersøen, efter at Danmark, Tyskland, Polen, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen den 30. august blev enige om at syvdoble mængden af strøm fra havvind i Østersøen.

“Det bliver stadigt tydeligere, at vores fælles sikkerhed ikke udelukkende handler om det rent militære. Energiforsyningen er et centralt element for vores fælles sikkerhed. Derfor spiller Bornholm en vigtig rolle med den netop indgåede Marienborgerklæring om en betydelig udbygning af havvindenergi i Østersøen. Det potentiale glæder jeg mig til at tale videre om på havnen i Rønne”, siger Jeppe Kofod.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Guldpalmen tildelt svensk instruktør i Cannes

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *