Skamfuld

Skamfuld udkommer den 16. maj fra forlaget Klim.

Hvorfor det er godt at have skam i livet, men fatalt at have for meget

I de sidste års løb, er skammen vendt uventet tilbage i vores hverdag. Vi skammer os mere i dag end nogensinde før, og skammen viser sig i nye mangfoldige former.

På overfladen florerer bl.a. klimaskam, fatshaming og politisk udskamning. Men bag facaden rumsterer en ængstelig eksistentiel skam. Det er frygten for, at vi i bund og grund ikke er elskværdige, når vi lader vores sociale maske falde.

I SKAMFULD dissekerer Christian Hjortkjær skammens fænomen, og udlægger dens anatomi.

Denne banebrydende og kulturkritiske bog udforsker et presserende emne, der har fundet vej tilbage i vores kollektive bevidsthed: skammen. Efter at have været afvist af 68’erne som et forældet koncept, viser ‘Skamfuld’, hvordan skam i dag har gjort et kraftfuldt comeback, især blandt ungdommen.

Bogen belyser dette følelsesmæssige spektrum med en skarp og overbevisende analyse, der strækker sig over generationer, og påviser skammens rolle som et eksistentielt grundvilkår.

‘Skamfuld’ er blevet rost for sin klare formulering og evne til at støtte unge i vanskelige tider, samtidig med at den giver voksne værktøjer til bedre at forstå og håndtere generationernes udfordringer.

Med omtaler som “en fortræffelig og anderledes kulturkritisk debatbog” fra Kristeligt Dagblad og en Højskolepædagogisk Pris under bæltet, er denne bog et must-read for enhver, der ønsker at forstå mere om moderne følelsesmæssige dynamikker.

Hjortkjær har tidligere stået bag utilstrækkelig, der blevet rost af både fagfolk, almene læsere og anmeldere. SKAMFULD fortsætter i det samme lettilgængelige og opfordrende sprog, som utilstrækkelig.

SKAMFULD er en hjertevarm og læsevenlig håndsrækning til alle, der gerne vil forstå deres inderste drivkræfter, frygter og udfordringer bedre.

LÆS:  En tyrkisk digter, der europæiserede tyrkisk lyrik

Samtidigt er det en højaktuel brugsguide til, hvordan vi hjælper ikke bare os selv men også dem, vi holder af.

Skamfuld udkommer den 16. Maj.

Om Christian Hjortkjær

Foto: Klim.dk

Christian Hjortkjær (f. 1980) er forfatter, foredragsholder og højskolelærer.

I sine bøger udfolder han emner som skyld, skam, utilstrækkelighed, pligt, ansvar, livsoplysning, sorg, kærlighed og Gud i et flydende felt mellem teologi, sociologi, psykoanalytisk teori og eksistensfilosofi.

Han er uddannet cand.theol., ph.d. fra Søren Kierkegaard Forskningscentret ved Københavns Universitet.

I størstedelen af sine bøger tager Hjortkjær udgangspunkt i Kierkegaards tekster, som bliver grobund for analyser af samtiden og ungdommen, og hvordan vi i vores tid forholder os til etik og moral, og hvordan det påvirker blandt andet psykiatrien og diagnosticeringen af psykisk sygdom.

Hjortkjær har desuden medvirket i flere podcasts og radioprogrammer.

Kilder: Forlaget Klim, Saxo.com

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *