Hvad gør jagten på en familie ved dem, der ikke kan få en?

Fertilitetsbehandling og barnløshed er kommet på alles læber, siden Mette Frederiksens nytårstale. Forfatter Pernille Ehlers-Hansen sætter ord på sorgen over ikke at kunne blive mor i en ny roman, som udkom på Forlaget Falco 14. maj.

Fødselstal, fertilitetsbehandling og familiepolitik har været et hot topic, siden statsministeren 1. januar foreslog, at familier skal kunne få hjælp til kunstig befrugtning, hvis de vil have barn nummer to.

Men hvad gør det ved et menneske, når drømmen om at få en familie brister? Pernille Ehlers-Hansens debutroman Understrøm viser det psykiske pres, som barnløse er under fra familie, venner, tiden og sundhedsvæsenet.

Lærke og hendes kæreste Wilfred ønsker sig brændende et barn, men Understrøm begynder, da fertilitetslægen fortæller dem, at lægevidenskaben ikke kan gøre mere.

Mens Wilfred gerne vil have en pause fra behandlingerne og skemalagt sex, søger Lærke efter alternative behandlinger på nettet og ender i en facebookgruppe med andre barnløse. Her lover den mystiske “M” en babygaranti og hjælp fra alternative metoder, men hjælpen ender med at koste Lærke dyrt.

Understrøm er fiktion, men Pernille Ehlers-Hansen skrev bogen, mens hun selv prøvede at blive gravid og har lagt mange af sine egne tanker over i hovedpersonen Lærke.

Romanen fortæller med lige dele ærlighed, humor og mørke om de dilemmaer, man står overfor som barnløs: Hvornår er man lykkelig, hvor langt skal man gå i jagten på et barn, og hvornår er nok nok?

Foto: lianapress.se

Om forfatteren: 

Pernille Ehlers-Hansen (f. 1988) bor i Brede nord for København sammen med kæresten Rune og deres datter, som de har ventet længe på.

LÆS:  Trio bag fakturafabrikker snød staten for millioner

Hun er freelance redaktør og har blandt andet arbejdet for Podimo. Hendes  Selvom hun brænder for lyd, insisterer hun på at købe alle sine bøger i trykt form, og hendes voksende bogreol fungerer som et slags bibliotek for vennerne.

Understrøm er hendes debutroman.

Om bogen: Udkommer 14. maj I Genre: Skønlitteratur I Vejl. pris: 299,95 I Format: Softcover med flapper I Sider: 300 I ISBN: 9788775961269

Om forlaget: Falco er et ungt, ambitiøst forlag, og vi mener, at litteratur og læsning er med til at forme samfundet og os som mennesker. Vi udgiver vi dansk og oversat skønlitteratur, nonfiktion og ungdomsromer.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *