I Tyrkiet topper man inden for mobiltelefonsamtaler i Europa

I Tyrkiet har man siden 2012 opretholdt sin førerposition inden for mobiltelefonopkaldstid. Med et gennemsnitligt månedligt mobilforbrug på 477 minutter pr. abonnent i fjerde kvartal sidste år, det dobbelte af det europæiske gennemsnit.
Foto: AA

Af Cevdet KOCAMAN
cevdet@danturk.com

I det fjerde kvartal sidste år fortsatte Tyrkiet med at være “øverst blandt europæiske lande” med en gennemsnitlig månedlig mobilbrug på 477 minutter per abonnent.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu.

Ifølge oplysningerne udarbejdet af Anadolu fra markedsdataene for 2023 fra ministeriet for transport og infrastruktur informations- og kommunikationsteknologimyndighed (BTK) blev der i sidste kvartal af 2023 nået ca. 92 millioner 230 tusind 985 mobilabonnenter, hvilket svarer til en prævalensrate på cirka 108 procent i Tyrkiet.

Taletid blev registreret som 77 mia. minutter i første kvartal sidste år, 80.6 mia.minutter i andet kvartal, 83.7 mia. minutter i tredje kvartal og 80.1 mia. minutter i fjerde kvartal.

Således var mængden af mobil og fast trafik, som ikke inkluderer taletider over internettet, 321.4 mia. minutter i 2023.

I perioden oktober-december 2023 var den samlede mængde mobiltrafik ca. 78,9 mia. minutter, mens mængden af fast trafik var 1,2 mia. minutter. 95,4 procent af trafikken bestod af mobil-til-mobil-opkald.

I det fjerde kvartal af 2023 fortsatte Tyrkiet med at ligge i første række blandt de europæiske lande med en gennemsnitlig månedlig mobilbrug på 477 minutter per person.

Siden 2012 har Tyrkiet været det land, der foretager flest mobilopkald, efterfulgt af Norge med 337 minutter, Kroatien med 322 minutter, Nordmakedonien med 234 minutter, Island med 180 minutter og Tjekkiet med 167 minutter.

I samme periode foretog abonnenter i Tyrkiet mobilopkald tre gange så meget som Tyskland, som i gennemsnit havde 153 minutters mobilforbrug pr. person og dobbelt så mange som det europæiske gennemsnit på 239 minutter.

LÆS:  Minister: Person mistænkt for bombeeksplosion i Istanbul anholdt

“ARPU” -tal, hvilket betyder månedlig omsætning pr. abonnent i mobiltjenester, var 17.21 euro i vesteuropæiske lande fra fjerde kvartal af 2023, mens det var 4.26 euro i Tyrkiet.

Mens Tyrkiet fastholdt sin førsteplads blandt europæiske lande med 477 minutters tale pr. abonnent, tiltrak det sig også opmærksomhed som det land, der modtager det mindste talegebyr i månedlige indtægter pr. abonnent.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *