2 hold 1 pokal

Søndag d. 26. maj har været en af de mest intense dage længe i den danske superliga. I Parken i København skulle hjemmeholdet  sikre sig mindst uafgjort for at holde liv i håbet om europæisk fodbold næste sæson, mens slaget om DM pokalen samtidigt udspillede sig i Brøndby og i Herning. 

Af Palle Johansen

Med FC Midtjylland og Brøndby på samme antal point og en bedre målscorer til Brøndby ville mesterskabet lande på vestegnen med mindre de jyske ulve fra Herning fik flere point i allersidste spillerunde. En sejr ville derfor sende mesterskabet til Brøndby, mens en uafgjort var nok for bif i tilfælde af at Midtjylland ikke formåede at få en sejr over Silkeborg.

Ja, brøndby kunne endda sikre sig mesterskabet med et nederlag hvis FCM også gik hen og tabte. Tidligt i første halvleg så det da også ud til at mesterskabet som forventet ville lande hos Brøndby.

Efter en halv times spil var de blå-gule således foran 1-0 mens midtjylland var bagud med 0-2. Hele 4 mål skulle således til før trofæet ville lande i Herning. Og fire mål fik vi.

I starten af anden halvleg var alting pludselig vendt på hovedet. En udligning i Brøndby samt 3 mål til FCM på kort tid og så var guldet midlertidigt flyttet fra vestengen til Herning.

Da AGF efter 59 minutters spil bragte sig foran var det nu pludselig bif der manglede 2 mål for at vinde guld. Det hele var dog ikke ovre endnu. Efter 64 minutter udlignede Brøndby og nu var der kun ét mål mellem de to hold.

LÆS:  Nordiske lande vil sende folk uden opholdsret samlet ud

Da Patrick Mortensen bragte AGF foran med 2-3 var forskellen igen på to mål, men en udligning til 3-3 i Herning gjorde at der igen kun manglede et enkelt mål. Tættere kom vestegnen dog ikke på guldet. FCM holdt ud og det samme gjorde AGF. Samtidig med at FCK hjemme i Parken lige akkurat holdt fast i 1-1, og dermed sikrede sig bronze medaljer og mulighed for europæisk gruppespil, smed Brøndby endnu et mesterskab i sidste spillerunde.

På fredag d 31/5 mødes F.C Købehavn og Randers i den afgørende kamp om kvalifikation til Europa Conference League.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *