Seren Ay Cetin kunne ikke forsvare sin ubesejrede titel

Bokseren Seren Ay Cetin tabte lørdag aften til sin danske modstander Dina Thorslund på point i titelkampen WBC-WBO bantamvægt i Royal Arena. Den danske bokser Dina  Thorslund beholdt sin mesterskabstitel og bælter.
Foto: Savas Karakaplan/Haber.dk

Af Savas KARAKAPLAN
savas@danturk.com

KØBENHAVN – Royal Arena var skueplads for en voldsom kamp lørdag aften den 25. maj. I ringen på Royal Arena satte to mestre i verdensboksning for kvinder en spektakulær kamp for boksesporten under rampelyset.

Efter at de to nationalsange var afsunget, og gongen lød, farede de to boksere i flæsket på hinanden. Der blev spillet i 2 minutter hver over 10 runder.

Seren Cetin fortsatte med at kæmpe med sin aggressive stil i ti runder og tabte WBC-WBO bantamvægt titelkampen med 21 kampe til fansene og konditioneringsfordel af sin ubesejrede danske modstander Dina Thorslund.

Foto: Savas Karakaplan/Haber.dk

Seren Cetin kom til kampen som ubesejret. Hun havde 11 sejre i 11 kampe, syv af dem på knockout. Men den pletfri sejrsliste er nu en saga blot.

Thorslund var bedst i samtlige omgange, men i første halvdel af kampen havde Cetin stadig hurtigheden og slagene til at gøre ondt på hende.

Den danske bokser Dina Thorslund er fortsat dobbelt verdensmester i bantamvægt. Lørdag nedkæmpede hun den ellers ubesejrede tyrker Seren Cetin og sejrede sikkert på point.

I kampen, der blev registreret som den første VM-kamp, der repræsenterede Tyrkiet i kvindeboksning, kunne 27-årige Seren Ay Çetin ikke nå mesterskabet, mens hendes 30-årige danske modstander Dina Thorslund forsvarede sine WBC- og WBO-titler i bantamvægt, men også forblev ubesejret i sin 22. kamp. Der var ingen sejr i kampen med nogen ødelæggelse og knockouts. Kampen endte med point.

LÆS:  Galatasaray vandt i forlænget spilletid mod Sparta Prag

Dommerne Sven Graefe 100-90, Jürgen Langos 99-91 og Daniel Van de Wiele 100-90 erklærede kampen for vundet af mester Dina Thorslund.

Foto: Savas Karakaplan/Haber.dk

Seren Ay Cetin, der startede professionel boksning i april 2018 og har spillet 11 kampe indtil videre og vundet dem alle.

Cetin, der kom ind i ringen 5 gange i Ukraine og 6 gange i Tyrkiet, slog sine modstandere ud 7 gange. Çetin vandt WBC’s sølvbælte ved at besejre Østrigs Eva Voraberger og forsvarede denne titel mod Spaniens Mary Romero. Seren Ay Cetin led sit første nederlag i en kamp i Danmark.

Danske Thorslund, der har WBC- og WBO-titlerne i bantamvægt, har vundet alle 22 kampe, hun har spillet.

Kampen mellem de to boksere, der skulle have været afholdt i februar, blev udsat på grund af Seren Ay Cetins øjenbryn, der åbnede et stykke tid før kampen.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *