Udlændinge skaber værdi for over 200 mia. kr.

Udlændinge bidrog i 2021 med rekordhøje 211 mia. kroner til værdiskabelsen i Danmark, viser ny DI-analyse. Deres bidrag til værdiskabelsen i Danmark er mere end fordoblet siden 2010, skriver DI Business.

Foto: Danturk.com

En tiendedel medarbejdere er fra udlandet. Helt præcist kommer 11 procent af alle lønmodtagerne fra andre lande end Danmark. Det har entydigt haft en positiv effekt på økonomien, at antallet af medarbejdere fra udlandet opgjort i fuldtidspersoner er steget fra 126.000 til 251.000 siden 2010, viser en ny analyse fra Dansk Industri (DI), skriver DI Business.

Til DI Business siger vicedirektør Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI, at udlændinges betydning for fremgangen i beskæftigelsen i løbet af de seneste 10 år kan ikke undervurderes. Han siger at der er sket en fordobling i antallet af udlændinge på det danske arbejdsmarked, og det er der al mulig grund til at glæde sig over.

I følge DI Business, væksten i udenlandske medarbejdere betyder også, at de nu bidrager med over 200 mia. kroner til værdiskabelsen i Danmark.

Steen Nielsen siger til DI at det er altså 10 procent af værdiskabelsen, som vi slet ikke kunne være foruden.

Tag godt imod udlændinge

DI-analysen viser, at 2021 blev et godt år for den økonomiske vækst med en stigning i bruttoværditilvæksten på 4,5 pct. (realvækst). Det har naturligvis også haft betydning for, hvor meget udlændingene bidrager med.

– Det understreger jo blot, at vores internationale kolleger har en stor betydning for det danske arbejdsmarked og den danske økonomi. Og derfor er der god grund til at tage godt imod de udlændinge, der har lyst til at arbejde i Danmark, både dem, der er kommet, og dem, der kommer fremadrettet, udtaler Steen Nielsen på DI Business.

LÆS:  Danmark og Polen skal samarbejde om energi og sikkerhed i Østersøen

Udlændinges bidrag til værdiskabelsen i Danmark er mere end fordoblet siden 2010. Det oplyser DI på DI Business.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *