Det sydlige Tyrkiets forførende område: ‘KAS’

For dem, der er interesseret i en fredelig og rolig ferie, vil vi i dette nummer præsentere en forførende provinsby i det sydlige Tyrkiet. Denne hyggelige provinsby hedder Kas. Kas, der hører under Antalya Amt, forfører med sine smukke strande og sin historiske vævekunst.

Selv om der er lidt lang vej til Antalya, og det til tider kan være en lidt barsk rute, så venter beløningen i form af Kas vidunderlige skønhed. Med afgang fra Antalya via strandveje og bjerge når man Kas, der charmerer med sin natur, sit hav og sin befolkning. Kas er et stykke af paradis, som man ikke kan lade være med at besøge igen og igen. Kas, der regnes for Sydtyrkiets perle, giver den besøgende fantastiske oplevelser.

Byen Kas, der hviler op af et bjerg, overrasker også de besøgende med sin historiske vævekunst. I forhold til indlogering og spisning er Kas et af de billigste områder i Antalya Amt. Ligemeget hvad man bestiller, er prisen overkommelig. Kas Kommune kontrollerer ofte priserne på især mad og drikke. Priserne for indlogering er også forholdsvis billige. Der er mange hotel- og pensions muligheder i byen.

Kas er en kystby, hvor der oprindeligt har boet Likyanere. På græsk hedder Kas Phellos, og det betyder ‘stenområde’. Denne betydning passer fint til Kas. Den antikke provinsby rummer velbevarede stengrave og teatre, der gør byen værd at opleve.

Simena
Tæt på Kas finder man også den historiske by Simena. Man kommer til Simena ved at sejle fra Ücagiz. Simena er en skønhed, hvor borge, historie, strand og sol komplimenterer hinanden. Her forføres man af de årtusinder gamle spor fra civilisationen, som man finder ved det blå og skinnende Middelhav. Borgen i Simena går historisk tilbage til Lykianernes tid. Her er konstruktioner fra Likya, Rom og nyere tid samlet. Teateret i Simena, der er udgravet i klipperne, var et af Likyanernes mindste teaterkonstruktioner. Noget af fæstningen omkring teateret menes at være opført under romerriget.

LÆS:  Danmark slår verdensmestrene i Parken

De smukke stenstrande
Det tørre klima, med de meget høje temperaturer, forhindrer ikke de besøgende i at nyde denne lille provinsby og dens strande. I Kas er der forskellige strande, der giver mulighed for at nyde havet. Hvis man ikke lader sig genere af stenstrande, er der to strande ved navn Kücük Cakil og Büyük Cakil, man skal nyde. På de to strande er det ikke nødvendigt at medbringe mad. Her er der mulighed for at spise til en billig pris på restauranterne, der er pyntet med tørrede siv. Hvis ikke man bryder sig om stenstrande, kan man i stedet tage en sejltur fra havnen i Kas over på den anden side, hvor der er mulighed for at gå i vandet fra sandstranden Liman Agzi.

Den hemmelighedsfulde Kaputas
Hvis man tager til Kas, må man ikke snyde sig selv for at nyde en af verdens smukkeste strande, der hedder Kaputas. Selv om stranden ligger et stykke vej fra Kas, er det en anden form for nydelse at gå i vandet her. Vandet og sandet er et rent naturunder. Men man skal være opmærksom på at tage mad og drikke med. Kaputas stranden kan nås med en bus fra Kas, hvor busserne kører hvert kvarter. Det er ikke muligt at finde spisesteder på Kaputas. Her sælges kun drikkevarer til en dyrere pris end i byen.

Borgen i Kas
Hvis man vil tilbring sin ferie i Kas, er man også nødt til at tage på en sejltur. Det er mulig at opleve naturen og de smukke historiske steder på tæt hold ved at tage på en af de daglige sejlture, hvor der både udbydes mad og drikke. Det er også kun muligt via skib at se nærmere på det antikke område, Kale Köyü. En af de antikke borge i Kale Köyü stammer fra romertiden. Når man sejler til Kale Köyü, kan man opleve Kekova dalen samt en gammel oversvømmet by. Kas er det eneste sted i verden, hvor man oplever paradiset.

LÆS:  Ny tyrkisk ambassadør til Danmark

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Kunstmaler og jurist Cevdet Kocaman er født i Edirne i Tyrkiet i 1951. Cevdet Kocaman blev uddannet som jurist fra Istanbul juridiske fakultet i 1972 og arbejdede som advokat i Edirne indtil 1975, hvor han blev optaget på «the Advanced Art Department at the Istanbul Academy of Fine Arts» . I Danmark studerede Cevdet Kocaman på Den danske design skole (Skolen for brugskunst) mellem 1986 og 1990. Cevdet Kocaman har arbejdet som rådgiver i det Tyrkiske Kulturministerium og som Kulturattache ved den Tyrkiske Ambassade i København.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *