Ny tyrkisk ambassadør til Danmark

Den tidligere generaldirektør for Sydasien i Udenrigsministeriet og ambassadør Riza Hakan Tekin blev udnævnt som ambassadør til den tyrkiske ambassade i København af præsident Recep Tayyip Erdogan.

Foto: Haber.dk

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har udpeget ambassadøren og generaldirektøren for Sydasien i Udenrigsministeriet, Riza Hakan Tekin som Tyrkiets næste ambassadør i Danmark.

Ambassadør R. Hakan Tekin ankom til Danmark for ca. to uger siden og i øjeblikket bruger han tiden til at lære landet at kende.

“Jeg er meget ny. Jeg glæder mig meget til den nye opgave og til at lære det skønne land at kende samt danskerne, deriblandt også det tyrkiske samfund i Danmark. Jeg har personligt en stor interesse for litteratur, kunst og kulturstudier. Jeg havde en vis viden om landets litteratur, før jeg kom til Danmark, takket være udgivelserne om landets litteratur og de bøger der oversat til tyrkisk. Jeg har ikke overrakt mine akkreditiver endnu til HM Dronningen Margrethe. Jeg vil gøre det i slutningen af ​​september, efter H.M. Dronningen plan. Derefter er jeg officielt på posten som ambassadør i Danmark”, siger den nye ambassadør R. Hakan Tekin til danturk.com.

Et lille, men vigtigt land

Ambassadør Tekin udtrykker sin begejstring over at være i Danmark og siger, at Danmark er et lille land, men det er ikke et land, der skal undervurderes med dets økonomiske udvikling og fremskridt på mange områder.

”Danmark er vores NATO-allierede og medlem af EU. Derfor er det af særlig betydning for os. Der er også et stort og stærkt tyrkisk samfund i Danmark”, siger han.

Tyrkiets ny ambassadør på ambassaden i Hellerup siger, at der er meget, der skal gøres for at forbedre forholdet mellem de to lande.

LÆS:  Danmark vandt 2-1 mod Frankrig på udebane

Han siger, at der er intet problem så alvorligt, at det ikke kan løses i vores bilaterale forhold.

”Min vigtigste opgave har været at udbrede kendskabet til Tyrkiet, og fortælle et retvisende billede af vort folk og vort land”, siger ambassadøren.

”Selvfølgelig kan vi opleve nogle problemer, der opstår fra spørgsmål uden for vores bilaterale forhold eller fra Tyrkiet-EU-dynamikken. Det vigtige er, at begge parter henvender sig i god tro. Vi handler i god tro. Hvis modparten også handler i god tro, siger jeg, at der ikke er noget alvorligt problem. Selvfølgelig skal man være tålmodig. Nogle ting skrider muligvis ikke frem med det samme. Jeg tror, ​​at økonomiske og kommercielle relationer er meget vigtige. Vi er langt under potentialet i denne henseende. Uanset om det er handelsvolumen eller investeringer. Vi kan forbedre vores forhold på grundlag af gensidig fordel”, mener han.

Tyrkiet er ikke et land, der skal smides til side

Ambassadør R. Hakan Tekin understreger vigtigheden af ​​dialog i mellemstatslige forhold, og siger at politisk dialog på højt niveau er meget vigtig.

”På det seneste har vi oplevet en stillestående periode med virkningen af ​​pandemien. Der har ikke været gensidigt bilateralt besøg siden slutningen af ​​2016. Men der er en vilje på begge sider til at genoptage disse kontakter. Tyrkiet er selvfølgelig ikke et land, der skal smides til side. Man ser på verdens dagsorden, alt vedrører Tyrkiet på den ene eller anden måde, det kræver vores lands bidrag. For eksempel er det aktuelle hotte emne krigen i Ukraine. Den rolle Tyrkiet spiller der er indlysende. Denne situation fik nogle kredse til at indse Tyrkiets betydning. Det siger vi altid. Uanset hvilket land. Danmark, andre europæiske lande og ethvert land i verden, jo tættere vi er, jo bedre får begge sider det. En sådan relationsmodel vil være mere permanent og bæredygtig. Vi ønsker ikke et ensidigt forhold. Derfor tænker vi, at hvis vi øger dialogen mere, kan vi gøre bedre ting”, fortsætter han.

LÆS:  Danmark slår verdensmestrene i Parken

Ambassadør Tekin bemærker, man ikke skal forvente alt fra staten, især når det drejer sig om i økonomiske og kommercielle spørgsmål.

”Reglerne er klare. Alle etablerer et forhold til deres egen fordel. Virksomheder og organisationer investerer og handler. Som de to landes statslige myndigheder er det naturligvis vigtigt at forberede denne grund. I den forbindelse tror jeg, at hvis staterne og myndighederne gør deres del, så kommer resten.” tilføjer han.

Foto: Haber.dk
Hvem er Rıza Hakan Tekin?
Ambassadør Rıza Hakan Tekin, som blev udnævnt til den tyrkiske ambassade i København, blev født i Ankara i 1967. Han dimitterede fra Ankara Universitet, Fakultet for Statskundskab, Institut for Internationale Forhold i 1989.

Han har været ansat i udenrigsministeriet siden slutningen af december 1990. Han arbejdede i bland andet Kultur, Centralasien, Menneskerettigheder, Balkan og Human Resources departementer i ministeriet.

Han tjente ved de tyrkiske ambassader i Abu Dhabi/De Forenede Arabiske Emirater, Sofia/Bulgarien, deltog i NATO Defence College Senior Course i Rom og arbejdede ved Tyrkiets Faste Mission ved FN i New York.

Han fungerede som Los Angeles generalkonsul fra 2007 til 2011. Mellem december 2011 og oktober 2014 arbejdede han i ministeriet som vicegeneraldirektør for forholdet til Irak.

Han arbejdede som Tyrkiets ambassadør i Iran mellem 15. oktober 2014 og 1. januar 2019. Efter sit ambassadørskab i Iran påtog han sig stillingen som General Manager for Sydasien i Udenrigsministeriet.

Ambassadør Tekin er gift og har en 25-årig søn.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Odense Kvindeplatform arrangerer 3 kultur- og kunstarrangementer i 3 byer

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Cengiz Kahraman startede sit journalistiske virke i 1992 i det tyrkiske dagblad Milliyet og har været korrespondent for en række tyrkiske dagblade i Istanbul og i Frankfurt indtil slutningen i halvfemserne. Han har arbejdet i DR International som nyhedsoplæser på tyrkisk og arbejdede som freelance reporter i kort tid hos BBC World Turkish Service i København. Cengiz Kahraman der begyndte at arbejde i Politiken i 2002 og har været redaktør for den ugentlige nyhedsavis Haber, der blev udgivet på tyrkisk og dansk i Politiken. Siden slutningen af 2004 har stået for udgivelsen af Haber, som udkom hver måned og gratis distribueret landsdækkende, derefter som en netavis.. I 2008 ståede bag Cengiz Kahraman udgivelsen af den danskarabiske avis Alkhabar med støtte fra Integrationsministeriet og Dagbladsnævnet og Gazette (dansksproget månedsblad og internetavisen, gazette.dk). Cengiz Kahraman har læst Film og Medievidenskab ved Københavns Universitet i BH. Han har også distribueret tyrkisk film i mange år i Danmark og i 2007 og i 2012 arrangeret "Cinematurca – Tyrkiske Filmdage". I dag er han redaktør og indehaver af HCK Media, der udgiver internet aviser "Danturk.com og Haber.dk".

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *