19,5 millioner besøgte Tyrkiet i løbet af årets første halvt år

Ministeriet for kultur og turisme i Tyrkiet har offentliggjort årets første 6-måneders udenlandske besøgstal.  19,5 millioner besøgte Tyrkiet i de første 6 måneder af 2022.

Foto: Haber.dk

Danturk.com

KØBENHAVN – Ifølge officielle tal fra Ministeriet for kultur og turisme besøgte 16.3 millioner udenlandske turister og næsten 3,2 millioner tyrkiske borgere med bopæl i udlandet Tyrkiet i de første 6 måneder i år.

Der var en stigning på 185,7 procent i antallet af udenlandske besøgende sammenlignet med samme periode året før.

I perioden januar-juni 2022 var Tyskland på førsteplads med en stigning på 293,2 % og over 2 millioner besøgende sammenlignet med samme periode i 2021.

Rusland var på anden plads med en stigning på 95 % og 1.5 millioner besøgende. Og det var stor overraskelse fra Storbritannien. Storbritannien var på tredjeplads med en stigning på 2.5 tusind % og næsten 1 millioner besøgende. Storbritannien blev fulgt af Bulgarien og Iran.

Foto: Haber.dk

I de første seks måneder af dette år var turismeindtægterne cirka 9 milliarder USD (Ca. 65 milliarder danske kroner). Turister bruger i gennemsnit 81 USD (ca. 600 dkk) om dagen og tyrkiske borgere med bopæl i udlandet bruger ı gennemsnit 65 USD (ca.475 dkk).

Fleste turister besøgte Tyrkiets største by, Istanbul. Istanbul efterfulgtes af middelhavsbyen Antalya.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *