Digtere oplyste nordens mørke vinternætter med poesi i København

En ny dansk-tyrkisk digteaften, som efterhånden er blevet fast tradition i Danmark, blev afholdt igen i København i januar. Der var stor interesse for aftenen, hvor danske og tyrkiske digte blev læst og tyrkiske folkesange blev sunget.

Danturk.com

En kulturel festaften med musik og poesi på dansk og tyrkisk blev afholdt torsdag i København.

Den dansk-tyrkiske digteaften, som efterhånden er blevet en fast tradition i januar måned over 30 år, blev denne gang afholdt på Nørre Alle 7 i København.

Digtere oplyste nordens mørke vinternætter med deres smukke digte, derfor kaldte arrangørerne aftenen ”Vinterlys”. Her mødtes poesielskere og glade folk for at lytte til nogle af landets gode digtere.

Aftenens gæster var digtere Marianne Larsen, Julie Sten-Knudsen, Thomas Boberg, Milena Rudez og Niels Hav. I arrangementet læste digterne op af deres nyeste bøger. Mens det musikalske islæt blev leveret af den tyrkiske folkemusiker Fuat Talay.

Han spillede sin tyrkiske baglama og guitar og sang smukke tyrkiske folkemelodier. Nogle af folkesange, som han har sunget, blev ledsaget af gæsterne i hallen.

Aftenens vært var forfatter og oversætter Huseyin Duygu. Han læste også digteres nogle digte i tyrkisk oversættelse.

Digteraftenen tiltrak stor interesse fra mange poesielskere. Der var blandt andet Hakan Tekin, Tyrkiets ambassadør i København, og nogle kendte ansigter fra film og kunsverdenen.

Digteren Henrik Nordbrandt var også med på gæstelisten, men da han ikke kunne deltage arrangementet på grund af sygdom, læste Hüseyin Duygu nogle af hans nyeste digte både på danske og tyrkisk.

Digteraftenen blev arrangeret af Huseyin Duygu og digteren Niels Hav. Netavisen Danturk.com støttede digteraftenen som henholdsvis mediesponsor.

LÆS:  Uefa straffer FCK for ballade med bøde og tribunelukning

Hüseyin Duygu er nøglepersonen, når det gælder kulturudveksling mellem Danmark og Tyrkiet. I mere end tredive år har han arrangeret litterære aftener og skrevet om dansk og tyrkisk litteratur. Ligesom han har oversat og udgivet antologier med fyldige udvalg af poesi fra begge lande.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *