Tyrkiets udenrigsminister: “Islamofobi blev ytringsfrihed i Vesten”

Den tyrkiske udenrigsminister Mevlut Cavusoglu sagde, at afbrændingen af Den Hellige Koran i Sverige er en hadforbrydelse.

Foto: AA

Danturk.com

På en fælles pressekonference efter et møde i ministeriet med den serbiske første vicepremierminister og udenrigsminister Ivica Dacic, der er på officielt besøg i Tyrkiet, påpegede udenrigsminister Mevlut Cavusoglu, at racisme og islamofobi er stigende i Europa, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi.

Som svar på et spørgsmål om afbrændingen af Den Hellige Koran i Sverige understregede minister Cavusoglu, at det var en hadforbrydelse og en racistisk handling.

– Ingen skal forsøge at fortælle os om ytringsfrihed. Det har intet med det at gøre, sagde udenrigsminister Cavusoglu, ifølge Anadolu Ajansi.

– Kan den samme handling gøres mod andre trosretninger nu? Nej. Vi mener, at antisemitisme også er en forbrydelse mod menneskeheden. Både kristen fjendtlighed og islamofobi… Men når man kommer til Vesten, er det kun islamofobi, der er ytringsfrihed, sagde han på mødet.

– Hvis Sverige siger: “Jeg er nu et radikalt racistisk land. Derfor blev jeg et islamofobisk land. Islamofobi og racisme er frit her i landet,’ det er deres egen sag. Men det er også i strid med Europarådets konventioner. De forsøger altid at lære os lektier. De forsøger også at lære Serbien en masse lektier, sagde Cavusoglu.

Cavusoglu sagde, at angrebet også var imod EU-normer.

Han sagde, at de der forsvarer denne lov også er medskyldige i denne forbrydelse, uanset hvem det er.

– Den svenske regering har været partner i dette ved at tillade denne foragtelige handling. Det er så simpelt. Ingen skal forsøge at fortælle os andet. Sådan ser hele verden på det, sagde han.

LÆS:  At blive i Europa er dyrere end at tage på ferie i Antalya

Udenrigsministeren understregede, at et af formålene med disse handlinger er at forhindre Sveriges NATO-medlemskab.

– Formålet med PKK/YPG og de partier på den yderste venstrefløj i landet, der støtter dem, er at forhindre Sveriges NATO-medlemskab. Blandt dem er politikere i både Finland og Sverige, som jeg kender fra Europarådet, som tror på ideologi på den yderste venstrefløj. De leder også efter mig. De siger: “Bloker vores landes NATO-medlemskab. De samarbejder allerede med PKK.

– I sidste ende må Sverige træffe en beslutning. De lægger miner i denne medlemskabsproces. Det er i Sveriges hænder at rydde disse miner eller sprænge sig selv i luften ved at træde på disse miner, sagde han, skriver Anadolu Ajansi.

Han siger også, at efter disse omstændigheder vil et trilateralt møde ikke have nogen mening.

Cavusoglu bemærkede, at Sverige ikke har taget et seriøst skridt i retning af at gennemføre trepartstestamentet.

– Der har ikke været et officielt tilbud til Tyrkiet om at adskille Sveriges og Finlands medlemskabsprocesser. Problemerne med Finland er relativt mindre end de problemer, som Sverige står over for, tilføjede Cavusoglu.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *