Ukraines præsident Zelensky på besøg i Polen

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky kommer på officielt besøg i Polen 5. april, oplyser det polske udenrigsministerium.

Volodymyr Zelenskyj ventes at besøge Polen onsdag den 5. april efter at være blevet inviteret af den polske præsident, Andrzej Duda.  – Foto: AA

Af Jens Mørch

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky kommer onsdag den 5. april til Polen på officielt statsbesøg. Han er blevet inviteret af den polske præsident, Andrzej Duda. Det er første gang han kommer på statsbesøg i Polen, siden Ruslands andens angrebsbølge mod Ukraine, den 24. februar sidste år. Det siger den udenrigspolitiske rådgiver Marcin Przydacz mandag.

Ukraines præsident har dog været på mange hemmelige arbejdsbesøg i Polen siden, og han har været der flere gange i forbindelse med rejser til andre lande.

Zelensky skal mødes med sin polske kollega, Andrzej Duda, den polske regeringschef, polske politikere og repræsentanter for polske grupper, der støtter kampen mod Rusland i Ukraine. Præsidenten skal også mødes med ukrainere, der opholder sig eller er flygtet til Polen fra krigens rædsler.

De ukrainske og polske præsidenter mødes først, og skal ud over sikkerhed og forsvar, tale om økonomisk samarbejde, historiske spørgsmål, landbrug – og problemerne med ukrainsk korn, der sendes ud i verden gennem Polen, og har skabt problemer for polske landmænd.

Ukraines præsident taler ved slottet

Zelensky vil holde tale til det polske folk på Kongeslottet i Warszawa onsdag eftermiddag – samme sted som den amerikanske præsident Joe Biden gjorde. Det øvrige program hemmeligholdes, ligesom ikke alle programpunkter endnu er fastlagte, oplyser præsidentpaladsets talsmand.

Zelenskyj mødtes senest med sin polske præsidentkollega i december 2022 under et besøg i USA.

Polen og Ukraine er nabolande og har mange historiske bånd.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Yildiz Akdogan stiller op til folketingsvalget

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *