Istanbuls Advokatsamfund politianmeldt Paludan til Københavns Politi

Istanbuls Advokatsamfund indgav en strafferetlig klage mod Rasmus Paludan for at brænde den hellige Koran i Danmark.

Advokatsamfunds formand Yasin Samli, bestyrelsesmedlemmerne Nurcan Yanardag og Kemal Kaya, og advokater registreret hos advokatsamfundet, Ömer Bozoglu og Mustafa Deniz, samledes foran Københavns Politistation. -Foto: AA

Danturk.com

KØBENHAVN – Formanden og 4 advokater fra Istanbuls andenstørste Advokatsamfund har lige været i København.

Tyrkiske advokater har indgivet tirsdag en politianmeldelse til Københavns Politi mod lederen af det højreekstremistiske Stram Kurs, Rasmus Paludan, der brændte den hellige Koran foran den tyrkiske ambassade i København og foran en moské den 27. januar.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anatolien.

De tyrkiske advokater sagde, at de indgav en klage mod Rasmus Paludan for at brænde den hellige Koran i Danmark og det tyrkiske flag.

– Denne tiltaltes handling er aldrig en handling, der ville blive betragtet inden for rammerne af ytringsfriheden, fordi det ikke er en form for meningstilkendegivelse. Tværtimod er det en racistisk handling, der diskriminerer mellem mennesker, fornærmer deres hellighed og bringer den offentlige orden og den offentlige sikkerhed i fare, udtalte Advokatsamfunds formand Yasin Samli i København ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anatolien.

Samli understreger, at blasfemi aldrig kan være en udtryksform.

– Denne handling er en handling, der vil forstyrre den offentlige orden og den offentlige fred både i det land, hvor den udføres, og over hele verden. Det er en fornærmelse mod milliarder af menneskers hellighed. Vi kunne ikke være ligeglade med dette. Vi har indgivet disse kriminelle anmeldelser af denne grund, og vi vil følge deres skæbne, sagde formanden Yasin Samli.

I mandags indgav advokaterne fra Istanbuls Advokatsamfund No.2 også en klage mod Rasmus Paludan, der brændte den hellige Koran i Sverige.

LÆS:  Filmen 'Burning Days' kan ses i København den 20. november

Påske begivenheder

Rasmus Paludan havde udført koranafbrændingsprovokationerne i de svenske byer Malmø, Norrköping, Jönköping og Stockholm i påskeferien 2022.

Demonstranter, der krævede, at Paludan blev stoppet, brændte også dæk på vejene og angreb politiet med sten. I de efterfølgende hændelser blev 104 politifolk og 14 demonstranter såret, og 20 politibiler blev brændt og ødelagt.

Paludan brændte den hellige Koran foran Tyrkiets ambassader

Den 21. januar brændte Paludan Koran foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

I Danmark brændte Paludan også Koran foran den tyrkiske ambassade i København og nær en moské.

Ingen fik lov til at nærme sig Paludan under protesterne, som blev gennemført under overfyldt politibeskyttelse.

Provokationer fortsætter i Danmark

I Danmark fortsætter angrebene på den hellige Koran og islam foran den tyrkiske ambassade i København.

Den 14. april brændte den ultranationalistiske og islamofobisk gruppe, Patrioterne Går Live Koranen og tyrkisk flag foran den tyrkiske ambassade og denne handling blev transmitteret live på Danske Patrioters Facebook side.

Provokationer foran den tyrkiske ambassade i København har også været den 24. og 31. marts.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *