Filmen ‘Burning Days’ kan ses i København den 20. november

Den tyrkiske filminstruktør Emin Alpers seneste film ‘Burning Days’ vises i Grand Teatret i København søndag den 20. november.

Af Cevdet Kocaman

Den tyrkiske filminstruktør Emin Alpers seneste film, ´Burning Days` kommer til København for kun ene visning søndag den 20. november.

Emin Alper er et af de store talenter i ny tyrkisk film og ´Burning Days` er hans fjerde spillefilm, hvor han også skrev manuskriptet.

Den seneste film fra et af de største talenter i ny, tyrkisk film, Emin Alper, er en tight, sveddryppende thriller, som fik verdenspremiere i Cannes-serien Un Certain Regard og hørte til festivalens mest velmodtagne film.

Filmen blev også vist som en del af den 59. Antalya Golden Orange-filmfestival i år. Filmen har også modtaget priser for bedste instruktør, lyddesign og fotografering i Tyrkiets største filmfestivaler.

Filmen rummer elementer af politiske og psykologiske thriller-genrer. Emin Alper tager os med til en fjern, anatolsk by, hvor en ung og dedikeret anklager netop er blevet udnævnt, da byens vandforsyning trues – og en politisk skandale vokser frem. Mens det langsomt blotlægges, hvordan byen korrumperes af sit patriarkalsk styre, bliver et kæmpe jordfaldshul en slags sindbillede på hele det tyrkiske samfund. Alper skaber et billede på hele Tyrkiet på det store lærred, med stigende mysogoni og fjendskab mod LGBTQ-personer. Alt sammen præsenteret i monumentalt smukke landskabsbilleder af filmfotograf Christos Karamanlis.

Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci og Nizam Namidar akkompagnerer duoen Selahattin Paşalı og Ekin Koç i hovedrollerne i filmen.

Filmen, ‘Burning Days’ kan i samarbejde med Ny film fra Tyrkiet og Grand Teatret  ses i Grand Teatret i København den 20. november. Du får et glas anatolsk vin med i billetprisen.

LÆS:  FCK henter point mod Citys ti mand efter VAR-drama

https://flow.ebillet.dk/billetter/29054/476760/?org=108&_ga=2.134024846.102240262.1667383322-1064129775.1667383322&fbclid=IwAR1bAkDxL7xRa3CXot6EG0uRnniVn7XDaDd8PygQEMa2BpJD-M1NqDmkGTk

ORIGINAL TITEL: Burning Days
INSTRUKTØR: Emin Alper
SKUESPILLER: Selahattin Paşalı, Ekin Koç
LÆNGDE: 02:08
UNDERTEKSTER: Orig. vers. med engelske undertekster

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Kunstmaler og jurist Cevdet Kocaman er født i Edirne i Tyrkiet i 1951. Cevdet Kocaman blev uddannet som jurist fra Istanbul juridiske fakultet i 1972 og arbejdede som advokat i Edirne indtil 1975, hvor han blev optaget på «the Advanced Art Department at the Istanbul Academy of Fine Arts» . I Danmark studerede Cevdet Kocaman på Den danske design skole (Skolen for brugskunst) mellem 1986 og 1990. Cevdet Kocaman har arbejdet som rådgiver i det Tyrkiske Kulturministerium og som Kulturattache ved den Tyrkiske Ambassade i København.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *