Galatasaray er tyrkiets mester for 23. gang

Galatasaray vandt tirsdag aften 4-1 på udebane over Ankaragücü i ligaen og erklærede sit mesterskab to uger før afslutningen af sæsonen 2022-2023. Okan Buruk skrev klubbens historie som træner for første gang i Galatasaray, som er mester for 23. gang i ligaen.

Foto: AA

Af Savas KARAKAPLAN
savas@danturk.com

Galatasaray besejrede Ankaragucu 4-1 på udebane tirsdag aften og annoncerede sit mesterskab 2 uger før afslutningen af ​​ligaen. Fem point ned til rivalen Fenerbahce før sidste spillerunde, kan holdet ikke længere hentes.

Den argentiske angriber Mauro Icardi scorede 2 mål i første halvleg. Barış Alper Yılmaz og Sergio Oliveira slog sejren fast i anden halvleg. Ankaragucus mål blev scoret af Milson i første halvleg.

Med dette resultat øgede Galatasaray sine point til 82 og nåede mesterskabet ved at opretholde forskellen på 5 point med Fenerbahçe, som ligger på andenpladsen med en kamp tilbage i ligaen.

Foto: AA

Den danske landsholdsspiller Victor Nelsson kan kalde sig tyrkisk mester

Den danske stopper Victor Nelsson har spillet 33 af 34 ligakampe og har dermed en stor aktie i mesterskabet. Nelsson spillede hele kampen, hvori den argentinske angriber.

Det samme kan ikke helt siges om landsmanden Mathias Ross, der også gør sig i det centrale forsvar.

Den tidligere AaB-profil har ikke fået et eneste minut på banen i ligaen, men har dog spillet to pokalkampe.

Foto: AA

Vandt mesterskabet efter tre sæsoners fravær

Galatasaray tog mesterskabstrofæet til sit museum efter 3 sæsoner i Spor Toto Super League.

Det gul-røde hold var sjette i sæsonen 2019-2020, da Medipol Başakşehir var mester, nummer to i sæsonen 2020-2021, da Beşiktaş vandt pokalen og 13. i sæsonen 2021-2022, da Trabzonspor tog rebet.

LÆS:  Lige mange drab i Danmark og Sverige – men stor forskel på, hvem der dræbes
Foto: AA

Mesterskabet er Galatasarays 23. gennem tiderne

Galatasaray gentog denne succes for 23. gang ved at afslutte sæsonen 2022-2023 som mestre i Spor Toto Super League.

Det gul-røde hold forbedrede sin rekord på dette område ved at nå den lykkelige slutning for 23. gang i ligaen, der blev spillet i sin 65. sæson.

Galatasaray, som fortsat er det eneste hold med ret til at bære 4 stjerner på sin trøje, har øget forskellen mellem det og Fenerbahçe, som er dets nærmeste rival med 19 mesterskaber, til 4.

Foto: AA

Vil spille kvalifikation for at blive i Champions League-gruppen

Galatasaray, der sluttede som mestre i Süper Lig, vil kæmpe i kvalifikationsrunden for at deltage i grupperne i UEFA Champions League.

Det gul-røde hold træder ind i Champions League-kvalifikationen fra 2. runde.

Galatasaray havde tidligere nået gruppespillet i UEFA Champions League for 16. gang.

Foto: AA

Okan Buruk løftede pokalen for anden gang i ligaen

Galatasaray-træner Okan Buruk vandt Super League-mesterskabet for anden gang.

Buruk, der tidligere arbejdede hos Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor og Medipol Başakşehir i sin trænerkarriere, nåede mesterskabet med Medipol Başakşehir i sæsonen 2019-2020.

Okan Buruk, der vandt den tyrkiske pokal i sæsonen 2017-2018 med Akhisarspor Belediyespor, løftede det tredje trofæ i sin trænerkarriere.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *