Galatasaray skal møde op imod FCK i Champions League

Den store tyrkiske fodboldklub Galatasaray kvalificerede sig til Champions Leagues gruppespil med en dobbelt sejr over den norske Molde og nu vil forsøge klubben at komme ud af gruppe A, som omfatter Bayern München, Manchester United og FC København.

Af Savas KARAKAPLAN / Danturk.com
savas@danturk.com

Efter at have spillet 2 kvalifikationsrunder i Champions League og derefter elimineret Molde i play-off, kvalificerede Galatasaray sig til Champions League-grupperne.

Ved lodtrækningen i Monaco havnede de tyrkiske fodboldmestre i gruppe A sammen med Bayern München, Manchester United og FC København.

I gruppespillet vil Galatasaray forsøge at komme ud af gruppe A, hvor de møder nogle tunge klubber.

Bayern München deler titlen som det 3. mest succesrige hold i Champions Leagues historie med Liverpool med 6 trofæer.

Bayern München har FCK aldrig mødt i nogle af de europæiske turneringer. En af de to moderklubber i FCK, B 1903, mødte dog Bayern München i 1991/92-sæsonen, lige før FCK blev skabt. Her tabte københavnerne 0-1 i den første kamp og vandt returopgøret 6-2 i Uefa Cups anden runde.

Manchester United, der har vundet pokalen 3 gange og spillet i finalen 2 gange, har ikke set længere end kvartfinalerne i Champions League siden 2011.

I europæisk sammenhæng har Manchester United senest mødt FC København i 2020, hvor københavnerne nåede kvartfinalen i Europa League og blev slået ud af englænderne.

FCK har nået Champions Leagues gruppespil ved at ekspedere tre modstandere ud af kvalifikationsturneringen.

Københavnerne trådte ind i anden runde af kvalifikationen og vandt over islandske Breidablik. I tredje runde blev Sparta Prag fra Tjekkiet sendt ud, og i playoffrunden gjorde FCK det altså af med polske Rakow Czestochowa.

LÆS:  Vaks Wind hakker Danmark til snæver sejr over Nordirland

Galatasaray har FCK en vis erfaring med. De to klubber mødtes i Champions Leagues gruppespil i 2013. Her vandt FCK det ene opgør og tabte det andet.

Galatasaray har i danske Victor Nelsson som er en tidligere FCK-spiller i truppen.

Første runde af denne sæsons Champions League-gruppespil bliver spillet 19. og 20. september. 32 klubber er med og kæmper om at nå finalen på Wembley 1. juni næste år.

Kilde: Det tyrkiske nydhedsbureau, Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *