Putin og Erdogan skal diskutere krig og kornaftale

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skal mødes i  Sotji næste uge – den 4. september.

Arkivfoto: AA

Af Danturk.com

Rusland har meddelt, at Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan og Ruslands præsident Vladimir Putin mødes i Sotji den 4. september.

Ifølge de tyrkiske medier skal to præsident diskutere kornaftale og krig i den russiske by Sotji.

Kremls talsmand Peskov sagde i sidste uge, at mødet mellem Erdogan og Putin vil blive afholdt inden længe.

For omkring 10 dage siden sagde Erdogan, at han ønskede at møde Putin ansigt til ansigt i september, når han vendte tilbage fra et besøg i Ungarn.

Hovedpunktet på dagsordenen for de to lederes møde forventes at blive blandt andet en udløbet aftale om korneksport, der frem til juli sikrede ukrainsk korneksport via Sortehavet.

De to ledere skal også ifølge de tyrkiske medier diskutere den russisk-ukrainske krig.

På mødet forventes der at blive truffet kritiske beslutninger.

Kornaftalen mellem Rusland og Ukraine blev indgået sidste sommer. Den blev forhandlet på plads med FN og Tyrkiet som mæglere.

Aftalen sikrede korneksport fra de to lande til globale markeder – herunder Afrika, som er stærkt afhængig af korn fra de to store eksportører.

Den 17. juli i år udløb aftalen.

Siden da har Rusland blokeret korneksporten fra Ukraine. Rusland har også gennemført en række angreb mod ukrainsk infrastruktur i Sortehavet.

Den tyrkiske Udenrigsminister Hakan Fidan mødes for første gang med sin russiske kollega Sergej Lavrov i dag og i morgen i Moskva.

Rusland meddelte, at Ankaras militære samarbejde med Ukraine også ville blive drøftet under mødet.

LÆS:  Skibe med korn sejler igen fra ukrainske havne

– Lavrov og Fidan vil også diskutere den ukrainske krise, herunder spørgsmålene om den ukrainsk-russiske fangeudveksling og Tyrkiets militære samarbejde med Kiev, sagde det russiske udenrigsministerium i en erklæring om mødet.

Ukraine og Rusland er to af verdens største eksportører af korn.

Krigen mellem de to lande har stået på i over halvandet år.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *