Regeringen vil åbne nye danske ambassader

Regeringen vil næste år åbne nye ambassader i Bosnien-Hercegovina, Moldova og Malaysia. Samtidig vil ambassaden i Tanzania ikke blive lukket, som det ellers tidligere var besluttet.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. -Foto: AA

Af Danturk.com

Regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi sætter ambitiøse mål for Danmarks placering i verden. Det kræver et stærkt dansk diplomati, som er til stede i flere lande.

Derfor har regeringen besluttet at åbne nye ambassader i Moldova, Bosnien-Hercegovina og Malaysia i 2024. Ambassaden i Tanzania vil desuden ikke som tidligere besluttet blive lukket. Det har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag orienteret Udenrigspolitisk Nævn om.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

– De nye ambassader skal give Danmark en stærkere tilstedeværelse i de østlige frontlinjestater, på Balkan og hos centrale globale partnere. Verden er blevet mere usikker og uforudsigelig, så vi har brug for at opbygge nye alliancer. Det kræver, at vi har danske diplomater på jorden flere steder i verden, det udtaler udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Med en dansk ambassade i Moldova vil Danmark være diplomatisk til stede i alle frontlinjestater til Ukraine. Ambassaden i Bosnien-Hercegovina vil styrke dansk tilstedeværelse markant i Balkan og kunne bidrage til at stabilisere landet og opbygge modstandsdygtighed over for indflydelse udefra samt understøtte de bosniske EU-tilnærmelser.

Når Danmark varetager formandskabet for EU i andet halvår 2025, vil arbejdet med en udvidelse af EU været blandt de danske opgaver. De nye ambassader i Moldova og Bosnien-Hercegovina skal også ses i dette perspektiv.

Ambassader i Malaysia og Tanzania vil være vigtige brikker i regeringens ambition om at opbygge nye partnerskaber med lande uden for Vesten.

Den danske ambassade i Tanzania vil også kunne sikre centrale perspektiver og bidrag til arbejdet med regeringens Afrika-strategi, som ventes lanceret til næste år.

LÆS:  FCK triumferer i kæmpedrama i Parken

Danske virksomheder har desuden en stærk tilstedeværelse i Malaysia med omkring 100 danske datterselskaber.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *