Tyrkiets præsident Erdogan opfordrer til sammenhold blandt palæstinensere

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, mødtes lørdag med lederen af Hamas, Ismail Haniyeh
Foto: AA

Af Danturk.com

Præsident Erdogan opfordrer til sammenhold blandt palæstinenserne.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan har i Istanbul lørdag mødtes med lederen af Hamas Politiske Bureau, Ismail Haniyeh.

Under mødet udtalte Erdoğan, at Tyrkiet fortsætter sine diplomatiske bestræbelser på at henlede det internationale samfunds opmærksomhed på Gaza konflikten og undertrykkelse af ​​palæstinenserne.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi.

Det tyrkiske præsidentkontor oplyser i udtalelsen, at Erdogan og Haniyeh talte om krigen i Gazastriben, nødhjælp og fred i regionen.

– Erdogan gjorde det klart, at de seneste udviklinger ikke skal komme Israel til gode, og at det er vigtigt, at der arbejdes på at vende opmærksomheden mod Gaza igen, lyder det i udtalelsen ifølge Ritzau.

Erdoğan understregede, at Tyrkiet fortsætter sin humanitære bistand til Palæstina for at lindre lidelserne til en vis grad, og mere end 45 tusinde tons humanitær bistand er blevet sendt til regionen til dato, og en række sanktioner mod Israel, herunder restriktioner på handel, er blevet gennemført.

Ifølge Anadolu Ajansi, udtrykte præsident Erdogan under mødet også sin medfølelse med Haniyeh for hans børn og børnebørn, som blev drabt i det israelske angreb.

Det er parternes første møde, siden Israel gik ind i Gazastriben efter angrebet 7. oktober 2023.

Mødet fandt sted, tre dage efter at Haniyeh mødte den tyrkiske udenrigsminister, Hakan Fidan, i Doha i Qatar.

Samtidig mødtes parterne på et tidspunkt, hvor situationen i Mellemøsten er anspændt efter Irans angreb på Israel.

Tyrkiet, der er medlem af den vestlige forsvarsalliance Nato, har fordømt Israels offensiv i Gazastriben, der ifølge de Hamas-kontrollerede sundhedsmyndigheder har dræbt mindst 34.000 mennesker i området.

LÆS:  Galatasarays stopper Nelsson er skuffet over Danmarks præstation i VM

Gazastriben blev erobret fra Egypten af Israel under Seksdageskrigen i 1967 og holdt militært besat frem til 2005, hvor Israel trak sine soldater ud af området.

Da Israel trak sine styrker fra Gazastriben, blev regeringsførelsen overladt til Det Palæstinensiske Selvstyre under ledelse af det moderate fatahparti.

I 2006 blev Hamas den store vinder i det palæstinensiske parlamentsvalg. Gruppen tog magten i Gazastriben året efter.

Hamas dræbte omkring 1200 mennesker i angrebet 7. oktober og tog 253 personer med tilbage til Gazastriben som gidsler.

Flere af gidslerne er blevet løsladt, men også flere af dem er døde. Det er uklart, hvor mange der stadig er tilbageholdt af Hamas.

Kilder: Anadolu Ajansi, Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *